Barbro som visepresident?

Barbro Hætta Jacobsen kan bli ny visepresident i Norges Idrettsforbund, hvis de store forbundene får det som de vil.

Barbro Hætta Jacobsen kan bli ny visepresident i Norges Idrettsforbund, hvis de store forbundene får det som de vil. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Harstads varaordfører Barbro Hætta Jacobsen stiller, etter hva Nordlys kjenner til, i tospann med Roald Bergsaker som visepresident i Norges Idrettsforbund.

DEL

Den 35 år unge småbarnsmoren Barbro Lill Hætta Jacobsen, opprinnelig fra Kautokeino, blir etter hva Nordlys kjenner til visepresidentkandidat til Norges Idrettsforbund.

Det er grupperingen som har foreslått Rogalands fylkesordfører Roald Bergsaker som har fått henne til å stille opp.

– Jeg har ingen kommentar, sier fotballpresident Sondre Kåfjord, som har ledet grupperingen som sørger for et alternativ til valgkomiteens forslag på Tove Paule.

De store forbundene fotball, ski, håndball og friidrett er forslagsstillere sammen med gang og mosjon, bandy, bryting, judo, kampsport, skøyter og svømming. Disse 11 vil ha Roald Bergsaker.

Nordlys kjenner til at Barbro Hætta Jacobsen er navnet som kommer til å bli offentliggjort i løpet av ettermiddagen/kvelden i dag.

– Dette kan jeg umulig kommentere, sier Hætta Jacobsen selv.

Hun er i dag lege i Harstad og varaordfører i kommunestyret. Der kom hun inn etter at Kari Anne Opsahl forlot posten etter stortingsvalget.

I 1996-1997 var hun politisk rådgiver i Kommunal- og arbeidsdepartementet for Arbeiderpartiet under Kjell Opseth.

Selv om de nordnorske kretsene har holdt fast med Odd Roar Thorsen som idrettspresident, kan dette gjøre det vanskeligere i nord å holde fast på denne støtten. I tillegg kan hun være aktuell som visepresident også under Thorsen.

Artikkeltags