Anna Svendsen (28) fikk en liten nedtur da minitouren i verdenscupen i langrenn på Lillehammer ble avsluttet med ti kilometer klassisk søndag, en gren hun normalt sett er veldig glad i.

I stedet for å gå seg opp fra sin 39. plass sammenlagt ramlet hun ned til en 41. plass til slutt.

Resten av helga ble derimot en opptur i skøyting, spesielt verdenscuppoengene hun plukket med seg på fredagens sprint.

– Jeg har tatt steg i skøyting. Det jeg gjorde denne helga ... jeg ville ikke ha vært der for ett år siden. Der er jeg fornøyd, sier Svendsen til Nordlys.

Tanker om landslag

Mandag kan hun få en ny sjanse i verdenscupen. Da er det ventet uttak til neste helgs verdenscup på Beitostølen, der sjansene for å være inne på nasjonal kvote bør være gode.

– Jeg satser på at jeg er med der, så får vi bare legge opp en plan videre når det uttaket har kommet. Helga etter er det Skandinavisk Cup (i Östersund), der jeg regner med å gå, sier tromsøjenta, som har et håp om å ta et nytt steg denne vinteren.

– Én ting er jo å få gått mest mulig verdenscup, men jeg vil også prestere – og ikke bare bli nummer 40. Jeg tenker at jeg skal komme meg inn på et lag til neste år, det er det som er målet, sier Svendsen, og har da rekrutt- eller elitelandslag i tankene.

 

Mens hun gikk verdenscup på Lillehammer lyktes de beste herreløperne til Team Nord-Norge bra på hjemmebane, i Tour de Reisa.

Søndag var det 15 kilometer klassisk fellesstart i nord-Troms, og der stakk formsterke Erik Valnes av med seieren, mens Eirik Mikkelsen ble nummer tre.

Hjemmehåpet Håkon Mikalsen klarte å skvise seg inn på andreplassen mellom de to Team Nord-Norge-løperne.

– De er godt i rute, oppsummerer trener Kristian Skogstad.