Alle etappene i Arctic Race 2014 går nord for Harstad

Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug og resten av sykkelsirkuset flyttes nordover neste sommer under Arctic Race of Norway. Foto: Magnus Joki Arild.

Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug og resten av sykkelsirkuset flyttes nordover neste sommer under Arctic Race of Norway. Foto: Magnus Joki Arild.

Artikkelen er over 7 år gammel

Og Edvald Boasson Hagens Team Sky kommer også til det nordnorske sykkeleventyret!

DEL

Arctic Race of Norway-gründer Knut-Eirik Dybdal holdt i dag foredrag under HHT-dagen på Universitet i Tromsø. Der kunne Dybdal avsløre at sykkeleventyret flyttes nordover neste sommer. Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort holdt åpningstalen til HHT-dagen, og var også til stede under Dybdals foredrag.

- Jeg kan avsløre at alle etappene kommer til å gå nord for Harstad, avsluttet Dybdal sitt foredrag med, og smilte mens han så opp mot Hjort på øverste rad.

Det er nemlig i praksis en gladnyhet for den sykkelinteresserte i Tromsø, og betyr at hovedstaden i nord trolig får en etappe til neste år – hvilket man har fått signaler om tidligere.

Team Sky kommer

Dybdal holdt et flott foredrag foran oppglødde studenter, og hadde flere gladnyheter på lur.

- Kurt Asle Arvesen (trener i Team Sky) har sagt at Team Sky skal stille til neste år, smiler Dybdal.

Team Sky er blant verdens aller beste og mest profilerte sykkellag, og har årets sammenlagtvinner i Tour de France, Chris Froome, i stallen. I tillegg har de den norske sykkelhelten Edvald Boasson Hagen på laget.

Enorm eksponering

Videre kunne Dybdal berette at Thor Hushovd fortsatt har et ønske om å være med som ambassadør i Arctic Race of Norway. Han betydde mye for profilering av debutrittet til Arctic Race i sommer, som nådde ut til et enormt publikum.

I følge Retriver, en pulsmåler i sosiale medier, er allerede Arctic Race of Norway det 8. mest omtalte sykkelrittet i verden i sosiale medier. Hele 110 land sendte TV-bilder fra Arctic Race i år.

- Til sammenligning sendte sju land TV-bilder fra VM på ski i 2011 (Holmenkollen), smiler Dybdal.

I redaksjonell omtale har også Arctic Race of Norway svært høye tall å vise til.

- Mens Glava Tour of Norway, som er et ritt vi kan sammenligne oss med, har blitt omtalt i 800 artikler, har vi 4500 det første året.

Tour de France-start til Nord-Norge?

Arrangøren av Tour de France, ASO (Amaury Sporting Organisation), er som kjent med og arrangerer Arctic Race of Norway. Under rittet i august var det første gangen den franske ASO-eieren Marie-Odile Amaury besøkte et sykkelritt utenfor Frankrike. Hun var blitt fristet av de andre ASO-toppenes tilbakemeldinger fra tidligere besøk.

- Under åpningsetappen ut fra Bodø fortalte hun allerede etter seks kilometer at her kan vi arrangere en åpningsetappe i Tour de France, fortalte Dybdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken