Frode Berg fikk forlenget fengsling. Denne gangen var to ting annerledes

NY RUNDE: Frode Berg møtte i retten mandag. Bildet er fra et tidligere fengslingsmøte.

NY RUNDE: Frode Berg møtte i retten mandag. Bildet er fra et tidligere fengslingsmøte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fengslingen ble forlenget i to måneder etter rettsmøte bak lukkede dører, melder VG.

DEL

(iFinnmark): Nordmannen som ifølge sine forsvarere var på oppdrag for norsk etterretningstjeneste da han ble arrestert i Moskva desember 2017, ble mandag fraktet til retten i Lefortovo-fengselet.

Under fengslingsmøtet ble dørene lukket, ifølge VG sin korrespondent. Fengslingen ble forlenget til 5. desember, slik påtalemyndigheten ba om.

Økt sjanse for utveksling

Avisen melder også om et annet uvanlig element: Russiske journalister og fotografer har aldri før møtt opp for å dekke møtene. Mandag morgen var tre stykker på plass.

En russisk statsborger i Norge ble 21. september arrestert og varetektsfengslet, siktet for ulovlig etterretningsvirksomhet etter et seminar på Stortinget.

Frode Bergs norske advokat, Brynjulf Risnes, har uttalt at til NTB at dette øker sjansen for utveksling.

  • NORDNORSK DEBATT:

Narret i felle

Berg er tidligere grenseinspektør i Kirkenes. Han ble pågrepet av FSB i Moskva 5. desember i fjor. Han hadde da på seg 3.000 Euro i kontanter. Nordmannen er anklaget for å ha forsøkt å skaffe hemmelige dokumenter om den russiske nordflåten og er siktet for spionasje.

Berg har forklart at han ble narret i en felle. Han skal ha blitt bedt av nordmenn om å overlevere pengesummen i Moskva.

Ordføreren om spionsaken: – Jeg er vel den som er minst overrasket 

Artikkeltags