SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Mer trøbbel for Zuccarello og Minnesota

Vi tror at Minnesota Wild og Mats Zuccarello (t.h.) går på ræv igjen i kveldens kamp mot Ottawa. Her er han i duell med Nashville Predators' center Colton Sissons.

Vi tror at Minnesota Wild og Mats Zuccarello (t.h.) går på ræv igjen i kveldens kamp mot Ottawa. Her er han i duell med Nashville Predators' center Colton Sissons. Foto:

Av

Minnesota Wild og Mats Zuccarello har fått en marerittstart på sesongen. Vi tror den fortsetter i Ottawa i kveld.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige mandagsmeny:

Oddstips EM-kvalifisering: Ronaldo og Portugal lever godt med poengdeling i Kiev

Oddstips NHL: Mer trøbbel for Zuccarello og Minnesota

Eurojackpot: Nordmann med milliongevinst i Eurojackpot

Lotto: Tok Lotto-potten på 14,4 millioner alene

Vikinglotto: Norsk kvinne vant 117 millioner kroner i Vikinglotto

Det er sju EM-kvalifiseringskamper på mandagens langoddsprogram og både England, Frankrike og Portugal er blant landene som skal i aksjon. I tillegg er det fire kamper i EM-kvalifiseringen for U21-EM. På hockeyfronten kan vi glede oss over at fire NHL-kamper har kampstart kl 19.00 norsk tid og ellers er det som vanlig noen kamper fra KHL.

NB! Onsdag er det ca. 43 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Her kan du levere kupongen!


Ottawa Senators - Minnesota Wild 2,70 - 3,65 - 2,05 H (spillestopp kl. 1855)

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Etter å ha tapt sesongens tre første kamper på bortebane, skulle Minnesota Wild snu den negative trenden hjemme i Xcel Energy Center. Slik gikk det ikke.

Wild ble overkjørt av Pittsburgh. Patric Hornqvist og Sidney Crosby sørget for at det sto 2-0 til penguins tidlig i andre perioden. Jason Zucker reduserte for vertene, men så trøkket gjestene gassen i bånn. I løpet av to og et halvt minutt drøyt midtveis ut i andre periode scoret Pittsburgh tre ganger på rad. Først av Adam Johnson, deretter Kris Letang og så Joseph Blandisi. Plutselig ledet gjestene 5-1. Gjestene fra Pennsylvania vant til slutt 7-4.


Minnesota Wild har dermed tapt de fire første kampen denne sesongen, og det er den verste starten i lagets historie. Zuccarello, som er en av lagets best betalte spillere, har fått en marerittstart i sin nye klubb. Han står med fire kamper og fire tap. Han har kun tre skudd på mål, og står med minus seks i statistikk (om han har vært på isen ved forlengs- og baklengsmål).


Wild har en god statistikk mot Senators. De slo Ottawa i begge kampene sist sesong, og de har tatt iallfall ett poeng i ti av de siste 13 kampene mot kanadierne. Minnesota har faktisk vunnet de seks siste kampene mot Ottawa.

Minnesota har tatt poeng i seks av de siste syv bortematchene i Canadian Tire Centre. Sist Senators vant hjemme mot Wild var tilbake i mars 2016. De har statistikken på sin side før mandagens kamp, men jeg tror motgangen fortsetter for Minnesota i den kanadiske hovedstaden. Minnesota Wild er blottet for selvtillit. Hittil har Zuccarello & Co. sluppet inn 21 mål, og de har kun scoret fattige ti ganger. Senators slo Tampa Bay Lightning, et av ligaens beste lag, 4-2 i Ottawa lørdag. Laget fra Florida vant grunnserien sist sesong, og de er også spådd å kjempe om Stanley Cup-trofeet denne sesongen.

Seieren var viktig for Ottawa og lagets ferske trener D.J. Smith. Det var D.J. Smith sin første seier i trenerkarrieren, og det var også sesongens første seier for Ottawa denne sesongen. Det kanadiske hovedstadslaget tok ledelsen to ganger i andre perioden, men Ondrej Palat og Luke Witkowski (første mål på 50 kamper) utlignet for Tampa. Drøyt tre minutter før full tid spilte Connar Brown frem tidligere Lightning-forward Vladislav Namestnikov som sendte Orrawa i føringen for tredje gang i kampen. Lightning tok ut keeperen i sluttminuttene, og det utnyttet Namestnikov. Han fast satte sluttresultatet til 4-2 med kun 22 sekunder igjen.


Det er to lag som slipåper inn mange mål som møtes i Ottawa mandag. Wild har sammen med LA Kings sluppet inn mest mål i NHL så langt denne sesongen. Begge lagene har 21 baklengsmål hittil Det blir interessant å se om sjeftrener Bruce Boudreau klarer å justere forsvarsspillet til Wild før kampen mot Senators. Jeg tviler. Ottawa tapte de tre første kampene, men leverte en imponerende forestilling mot Tampa, som scoret syv ganger mot Toronto i forrige matchen. I kveld spiller de hjemme og de har spilt på seg selvtillit. 2,70 i odds på Senators er spennende mot et Minnesota-lag som sliter.