SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Fortsetter Brann-opptuen?

BERGEN  20180506.
Branns Steffen Lie Skålevik scorer igjen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

BERGEN 20180506. Branns Steffen Lie Skålevik scorer igjen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Brann har vært en maskin i år, mens RBK har skranglet.

DEL

Søndagsbongen (Siste) Herregud for en fotballhelg! Villa - Fulham og Real Madrid - Liverpool lørdag (selvsasgt prioritert i den rekkefølgen), og så rosinen i pølsen; serieleder Brann skal utfordre Norges beste lag på Lerkendal søndag kveld.

Når jeg sier Norges beste om Rosenborg, er det ut fra moderne historie, ikke hva de har gjort i år. For mens Brann har vært en maskin, har Rosenborg skranglet.

Nå var de rett nok gode mot Lillestrøm for to runder siden, og i en snau time – så lenge de hadde elleve mann på banen – mot Haugesund sist. Men selv om de er på en slags opptur, våger jeg påstanden at det Brann har vist på sitt beste, er landets beste fotball i år. Det er derfor de leder serien, og det skal vi ikke glemme når alle nå mener at RBK er på vei opp, og Brann på vei ned. Jeg vet nå ikke helt det! Og setter helgardering i kamp 1.

Noen trøndere som er lettere å like for resten av fotball-Norge, deilige lille Ranheim, skal til Bodø. Jeg tror de bare fortsetter mot et Glimt som lekker bakover, og setter en B!

Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på midtukekupongen. Innleveringsfristen er søndag klokken 1755.

Søndagens singeltips: Odd er et annet lag på hjemmebane

Søndagens råtips: Gutan kan overraske

Klikk her for å levere lørdagens Lotto-kupong

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

zsdvxsdfbxdfb 

1. Rosenborg - Brann  H(UB)

Det drar seg til! Brann har hatt et par skader, har sett litt slitne ut, og har «bare» klart uavgjort i de to siste. Og vips, så er RBK kun tre poeng bak. Men her kan Brann fort stille toppet, utenom Teniste. En H i utgang, men hør nå: Brann på sitt beste er bedre enn RBK!

2. Bodø/Glimt - Ranheim  B

Glimt tapte den viktige bunnkampen mot Start. Det er ingen bombe at de kaver rundt streken, men de fleste hadde nok forventet mer enn fire poeng på fem hjemmekamper så langt. Ranheim går på høygir og flybensin om dagen, jeg kliner til med en rein B!

3. Haugesund - Tromsø  H(B)

Haugesund kunne fort fått med seg noe, men var for upresise da de fikk sjansen til å spille mot ti rosenborgere i over en halvtime sist. Har rotet i midtforsvaret i de siste kampene. TIL flyr høyt hjemme, men er svakere borte. Gode mot VIF. Veldig åpent, prøver en splitt.

4. Molde - Start  H(U)

Nei, det vil seg ikke for Ole Gunnar Solskjærs Molde. Er jo ikke alle i fotball-Norge som synes det er en katastrofe, men her skal det vel bli tre poeng. Eller?! Start kunne fort vunnet mer mot Glimt sist, og kommer med nyvunnet optimisme. Det bærer ofte langt.

Lag kode Kopier kode

5. Odd - Kristiansund  H

Odd var inne i et fint driv, men nå har de tapt to av de tre siste. Likevel; de to tapene har vært borte. Hjemme har de fire strake, med 11-1 i målforskjell på de tre siste! KBK fikk en festlig 2. pinsedag med 4-0 over kriserammede Godset, men denne tror jeg Odd tar.

6. Strømsgodset - Sandefjord  H

Hva skjer i Drammen?! Jeg hadde klokkertro på at de ville bli gode, at når Tor Ole Skullerud hadde fått slik sving på laget som de fikk i fjor høst, ville det bare fortsette. Det har jo slett ikke skjedd, men her møter de et lag med seks strake tap.

7. Florø - Levanger  B

Til de som trodde «en vanskelige andresesongen» var en myte: Se på Florø! Etter en sprudlende sesong som nyopprykket i fjor, er 2018 blitt direkte blytungt. De seks siste har bare gitt ett poeng, og slik de så ut sist er det grunn til å tro at elendigheten fortsetter.

8. Jerv - Viking  (U)B

Jerv er i siget, Arne Sandstøs lag står nå med fire strake seire etter å ha spilt uavgjort i fire av de fem første. Viking tapte for Aalesund tirsdag, og byggverket er fortsatt ikke solid. Jeg tror Jerv kan ta poeng, men bare ett.

9. Mjøndalen - Sandnes Ulf  (H)U

Hva er det med Mjøndalen i år, da? Null seire hjemme så langt, tre borte! Må jo bare være tilfeldig, men det er uansett ikke bare å sette en H her. Til det er Sandnes Ulf altfor sterke. Men de var mye bedre i starten enn i det siste, så jeg prøver HU.

10. Notodden - Åsane  H(U)

Eirik Midtgarden skulle visst «trappe ned» med å gå fra Mjøndalen til Notodden – nå er han 1. divisjons toppscorer med åtte mål på ni kamper! Åsane scoret tre på tampen i seieren sist, og har hatt en bra start. Men jeg holder Midtgarden & Co som favoritter.

11. Sogndal - Strømmen  H

Sogndal imponerer ingen, i hvert fall ikke ut fra forutsetningene. For selv om hele klubben er et fotballvidunder, er de blant de klart mest ressurssterke i 1. divisjon. Strømmen begynte ålreit, men har nå kun et poeng på de fem siste. Altså en H.

12. Aalesund - HamKam  H

Aalesund tok en meget sterk 2-0-seier i Stavanger tirsdag, og det kan absolutt se ut som Lars Bohinen styrer «Tangotrøyene» direkte tilbake til eliten. Kjekt å se at HamKam klarer seg bra når de endelig er tilbake i toppfotballen, men her blir det tap.