Gå til sidens hovedinnhold

Sperrer av vei etter at stålbjelke har løsnet på Tromsøbrua

Artikkelen er over 1 år gammel

Da Roald fikk se dette bildet, slapp han alt og hoppet i bilen: - Skal ikke henge sånn.

For abonnenter

- Den skal ikke henge sånn. Jeg har en mistanke om hva som kan ha skjedd, og skal dra over med en gang å se.

Det sa bruforvalter Roald Nyrum i Troms og Finnmark fylkeskommune da Nordlys tok kontakt og sendt over bildene av en bjelke som stikker ut på nordsiden av brua, på Tromsøy-sida.

- Vi er veldig takknemlig for at alle som observerer ting og melder fra til oss, la han til før han hoppet i bilen.

Stålbjelke henger ut fra brua

Det er ekteparet Janne Mari og Knut Berg Jenssen som har observert bjelken som stikker ut.

Knut Berg Jenssen jobber som fotograf, og lørdag tok de turen til under brua. Da så de tydelig at den stakk langt ut over veien helt nord ved anleggsområdet hvor Vervet bygges, rett under brua.

Han tok flere bilder av bjelken, og man ser tydelig at den har begynt å vandre utover - og henger ikke fast slik den skal gjøre.

Inspeksjon i fjor

For to år siden ble gangfeltet på sørsiden av Tromsøbrua renovert og i fjor hadde de en større inspeksjon. Da var alt i orden.

Men noe har skjedd siden den gang, og etter å ha inspisert brua og bjelken lørdag ettermiddag kan bruforvalter Roald Nyrum opplyser følgende:

- Det ser ut som vibrasjonene i brua har gjort at den gamle bjelken har løsnet. Det ble lagt en ny bjelke som ligger i støtte for platene i gangbanen, den ble ble støpt fast for to år siden. Men den gamle bjelken ble liggende som en ekstra støttefunksjon. Den har ingenting med bæringen som sådan å gjøre, sier han og fortsetter:

- Jeg har målt bjelken, og den stikker 95 centimeter ut fra brua, og det er en meter igjen av bjelken inne på brua. Jeg har vært i kontakt med enstreprenøren som utførte vedlikeholder for to år siden, og har når informert havnevakta og med byggelederen på Vervet om at vi kommer til å sperre av veien under brua der bjelken henger, fram til vi får gjort en grundig inspeksjon på mandag, og funnet ut hva vi skal gjøre med bjelken.

- Selv om det er en meter igjen av bjelken inne på brua, vet vi ikke hvor løs den er. Derfor sperrer vi av. Vi gamble ikke på sikkerhet, sier Nyrum.

Han retter avslutningsvis en stor takk til de som har hatt øynene med seg og varslet om bjelken.

Kommentarer til denne saken