Stenger fjellovergang for vill fartslek ned fjellet: - Det blir spektakulært

Bjarne og Aina Karoline Hagen suser ned fjellveien mot Sørkjosen. Fjellovergangen ble overflødig da tunellen ble bygget. lørdag blir den arena for det spektakulære sparkeløpet. Foto: Ola Solvang

Bjarne og Aina Karoline Hagen suser ned fjellveien mot Sørkjosen. Fjellovergangen ble overflødig da tunellen ble bygget. lørdag blir den arena for det spektakulære sparkeløpet. Foto: Ola Solvang

Artikkelen er over 1 år gammel

Den raskeste kan innkassere 5000 kroner i det spektakulære løpet.

DEL

Lørdag formiddag går startskuddet for årets merkeligste fartslek. 3,4 kilometer ned den bratte og svingete fjellveien fra Sørkjosfjellet - på spark.

- Det blir spektakulært, sier initiativtaker Bjarne Hagen.

Nordlys vil sende konkurransen ned fjellet direkte fra lørdag klokken 12.

- Det er lov å bremse

Han har testkjørt løypa flere ganger, og lover god fart.

- Det er fullt mulig å komme opp i 50 kilometer i timen i de bratteste partiene. Før racingklassen starter vil vi koste og polere veibanen. Folk trenger imidlertid ikke være bekymret. Det er lov å bremse, sier Hagen.

Det spørs imidlertid om bremsing er en opsjon for de som jakter på førstepremien. Den er 5000 kroner i både dame og herreklassen. Værmeldinga kan også tyde på at løypa blir rask. Det er meldt mildvær og regn i forkant av konkurransen.

I tillegg til "racing" er det også en tur- og showklasse der det blir delt ut premier for kostymer og mest oppfinnsomme sparkvariant.

- Her trenger man i allefall ikke være bekymret for farta, sier Hagen.

Fraktet med lastebiler

Fjellovergangen blir stengt for motorferdsel klokka 1100. Sparkene blir fraktet opp med lastebiler, og deltakerne blir kjørt opp til toppen med buss. Første start er 1200. Deltakerne i turklassen slippes utfor i puljer. I racingklassen er det intervallstart.

Onsdag formiddag var det mer enn 80 påmeldte til sparkkonkurransen.

- Det blir garantert mer enn 100, mener Bjarne Hagen.

- Påmeldingsfristen i racingklassene går ut onsdag. Vi kan kanskje klare noen etterpåmeldte.

Det arrangeres sparkkonkurranser også andre steder i landet.

- Sist helg var det noe de kaller for VM i spark i Hurdal. Barneskirenn. Jeg så akkurat en film derfra. Deltakerne måtte sparke for livet for å litt fart på doningene. Det trenger man ikke i Sørkjosfjellet, konstaterer Hagen.

Artikkeltags