Ventetiden frem til eliteserien starter 10. april kan virke lang for mange.

Da kan det være en liten trøst at Nordlys og Direktesport kommer til å vise resten av TILs oppkjøringskamper de to neste månedene.

Det blir totalt minst seks kamper, med mulighet for en sjuende. Det siste avhenger av hvordan «Gutan» gjør det når det skal spilles NM-cup i mars.

Fire kamper i Spania

Februar tilbringer TIL i stor grad i Spania.

Fredag satte de seg på flyet til Alicante, der det venter et opphold på ni dager i Oliva Nova. Der har vi følgende kamper mot et par velklingende nordiske klubbnavn på vår sendemeny:

  • 6. februar kl. 15.00: Tromsø IL-IFK Göteborg
  • 11. februar kl. 15.00: Tromsø IL-HJK Helsinki

Etter noen dager hjemme for å hilse på familier og pakke om bærer det til Marbella litt lengre sør i Spania 18. februar. Også der skal det spilles to kamper:

  • 22. februar kl. 13.00: Tromsø IL-KFUM Oslo
  • 25. februar kl. 16.00: FK Haugesund-Tromsø IL

Cupeventyr i mars?

I mars handler mye om NM-cupen. Søndag 12. mars spiller TIL 4.rundekamp borte mot Start i Kristiansand. Går de videre der, venter det en kvartfinale enten borte mot Sogndal eller hjemme mot Lillestrøm påfølgende helg.

Ryker de ut mot Start, samtidig som Ranheim ryker i sin kamp mot Bodø/Glimt, har TIL og trønderne avtalt å møtes til en treningskamp helga 18.-19. mars.

TIL skulle egentlig møtt Ranheim 5. mars, men den kampen utgikk da Ranheim-Glimt ble fremskyndet til den datoen for å ta hensyn til Glimts mulige vei videre i Europa.

5. mars blir det likevel kamp på Alfheim. Da kommer finske SJK Seinäjoki på besøk. Det er laget Simo Valakari i sin tid ledet til seriemesterskap i Finland, før han ble TIL-trener.

Dette er dermed menyen for mars av det som vises på Nordlys og Direktesport:

  • 5. mars kl. 13.30: Tromsø IL-SJK Seinäjoki
  • 18. eller 19. mars: Tromsø IL-Ranheim (utgår ved cupavansement)

Generalprøve hjemme

Etter mars kommer april, måneden der eliteserien åpner andre påskedag. For TILs del starter de med hjemmekamp på Alfheim mot regjerende seriemester Molde.

Den siste finpussen gjøres også på en vårlig (?) Alfheim-matte i palmehelga.

Generalprøven du kan se direkte på Nordlys og Direktesport er:

  • 2. april: Tromsø IL-HamKam

Slik får du tilgang

Nordlys er stolte og fornøyde over å kunne servere resten av TILs oppkjøring til skuelystne, fotballinteresserte seere.

– TIL er i ferd med å bygge et nytt lag etter den sterke sjuendeplassen i fjor, når de starter livet uten målpoengspillere som August Mikkelsen og Eric Kitolano. Nå er det nykommere som Yaw Paintsil, Vegard Erlien og Hilmir Rafn Mikaelsson som har muligheten til å få skinne, og vi tror mange er interessert i å se hvordan 2023-utgaven av TIL ser ut i ukene og månedene inn mot seriestart.

– Når vi får kombinert bra norsk motstand med et par skandinaviske storlag, er vi sikre på at dette blir en fin fotballvinter for alle abonnenter på Nordlys og Direktesport, sier sjefredaktør Helge Nitteberg.

PS! Kamptidspunktene for alle kampene er ikke helt bestemt ennå. Dette vil det bli opplyst om i god tid før kampdagene.