Senterpartiet går inn for at Norge skal søke om å få arrangere vinter-OL i 2034.

– Senterpartiet vil tilstrebe at Norge skal arrangere vinter-OL i 2034 med fokus på å gjenbruke arenaer, eller etablere nye eller restaurere eksisterende arenaer i områder hvor det er behov, heter det i forslaget som ble vedtatt på Senterpartiets landsmøte lørdag.

Partiledelsen satt samlet i OL-byen Lillehammer da forslaget ble banket igjennom, imot viljen til sentralstyret. Det var ungdomspartiet Senterungdommen som foreslo OL-søknaden.

En av dem som argumenterte for et nytt OL i Norge i landsmøtedebatten var Per Martin Sandtrøen fra Hedmark

– Kjære landsmøte og alle som er samlet på Lillehammer, byen som ga oss utrolig mye glede i 1994. OL på Lillehammer, det var ikke noen pampefest. Det var en folkefest som hele Norge, ja faktisk hele verden hadde glede av, sa han.

Og fortsatte:

– Jeg håper at flest mulig delegater stemmer for forslaget om OL i Norge, stemmer for en folkefest som vi alle kan glede oss til.

Det legges opp til gjenbruk av arenaer.

– Vi kan ha alpint i Narvik, vi kan ha ski og skiskyting i Granåsen i Trondheim, vi kan ha skøyter i Vikingskipet i Hamar. Hopp i Holmenkollen. Ja, OL-finalen i hockey kan spilles i Stavanger, foreslo Sandtrøen.

Sentralstyret anbefalte landsmøtet å avvise forslaget, men har vært splittet i saken. (NTB)