Gå til sidens hovedinnhold

Søsknene Ann-Peggy og Tor-Marius selger giganteiendom i Tromsø med privat strand: – Nå kan andre overta ferieparadiset

Pris: 4,2 millioner - med riveklare hus.

For abonnenter

Eiendommen på Tussøya ved Sommarøy er på hele 81.0786 kvadratmeter og er nå til salgs igjen.

Ann-Peggy og Tor-Marius Nordberg arvet eiendommen av sin far for noen år siden. I fjor la de den ut for salgs for 4.2 millioner kroner, men da uten å få solgt.

Nå er den ute på markedet nok en gang.

Dette får du

Hovedeiendommen grenser til sjøen med over 200 meter strandlinje, og strekker seg til fjellet. I tillegg hører det med to store parseller med det som tidligere var beiteland andre steder på øya. Nordberg-søsknene kaller det for et ferieparadis.

– Vi har vært der helt siden vi var barn. Men nå er det på tide at noen andre tar over ferieparadiset vårt. På sommeren er det få eiendommer i Nord-Norge som er mer spesiell. Dette er en perle, sier Tor-Marius.

Eiendommen har en privat strand. Det er langgrunt i havet, og ved fjære kan man gå helt ut til øya lenger ut.

Det er selvfølgelig ikke bare eiendommen man betaler for. Det følger med flere bygninger, men bortsett fra et naust så er de tilnærmet kondemnable i følge prospektet.

– Det var en lekkasje i hovedhuset. En eventuell kjøper vil nok rive huset, å bygge noe nytt. Det er mange muligheter, siden eiendommen er så stor. Du må investere, forklarer Ann-Peggy.

Artikkelen fortsetter etter bildet

Prisen

Prisen er stiv, men etter råd fra en megler har søskenparet endt opp med en prislapp på 4.2 millioner kroner.

– Det er jo nydelig. Vi har heller ikke hastverk med å selge. Begge er etablerte, og trenger ikke pengene akkurat nå. Dette er en såpass stor perle at derfor endte vi på denne prislappen. Det er en unik eiendom, men vi må finne den rette kjøper. Det blir ikke solgt for under prisantydning, sier Tor-Marius.

Om det blir i år eller om tre år har ikke noe å si.

– Vi må bare være tålmodig. Til slutt kommer den rette kjøperen som forelsker seg i stedet. Det kan ta tid, men vi er forberedt på det, sier Ann-Peggy bestemt.

Det har vært interesse rundt eiendommen, hvor noen har vært mer seriøs enn andre.

– Vi må ikke selge den i morgen. Jeg har hatt et par visninger allerede. Men vi får se. Det blir solgt til slutt. Vi har ikke noe tidsaspekt, så det kan ta lang tid, sier søskenparet.

Det er ikke mulig å kjøre til Tussøya. Men det går daglige båtturer fra Sommarøy med M/S Skaaskjær.

Artikkelen fortsetter etter bildet

Folkene

Det var besteforeldrene til søskenparet som eide eiendommen. Så gikk den videre til deres far, og nå dem selv.

Men selv om eiendommen har vært i familien i en årrekke, går det helt fint å selge.

– Jeg fant ut at det var ikke stedet jeg hadde tilknytning til, men besteforeldrene våre. Tor-Marius har egen hytte, og vi bruker ikke nok tid der ute. Da vil vi heller gi noen andre sjansen til å lage seg nye minner, sier Ann-Peggy.

Kommentarer til denne saken