Nå får hun tilgang på hemmelige data for å avsløre skattejuks

UNDERTEGNER AVTALE: Fra venstre administrasjonssjef Britt Elin Steinveg, ordfører Kristin Røymo og avdelingsdirektør Anne Berit Figenschau i Skatt Nord.

UNDERTEGNER AVTALE: Fra venstre administrasjonssjef Britt Elin Steinveg, ordfører Kristin Røymo og avdelingsdirektør Anne Berit Figenschau i Skatt Nord. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skatt Nord og Tromsø kommune skal samarbeide mot arbeidslivskriminalitet.

DEL

Torsdag undertegnet kommunen og Skatteetaten en samarbeidsavtale som skal forsterke innsatsen mot arbeidsmarkedskriminalitet. Avtalen gjelder i utgangspunktet bare for byggingen av Tromsøbadet, men tilsvarende avtaler kan tenkes å bli utvidet til å omfatte andre områder på et senere tidspunkt.

- Dersom Skatteetaten skulle ha informasjon om ugreie skattemessige forhold på noen av leverandørene eller underleverandørene, vil vi kunne få tilgang til denne informasjonen. Normalt vil slik informasjon være taushetsbelagt. Men alle som skal være underleverandører til byggingen av Tromsøbadet, må kontraktsfeste og signere på at disse skattemessige opplysningene skal være tilgjengelig for oss. Vi tror det vil ha sterkt forebyggende effekt mot arbeidslivskriminalitet, sier ordfører Kristin Røymo.

Avtalen med Tromsø kommune i forbindelse med byggingen av Tromsøbadet, er den niende avtalen av denne type som Skatt Nord inngår med store utbyggere.

Bakgrunnen for avtalene er konkrete saker med sosial dumping som tilsier at relativt små uregelmessigheter i skatte- og avgiftsmessige forhold, kan være en indikasjon på store og alvorlige lovbrudd. For å forhindre lovbrudd, skal man vite hvem man handler med, hvem som utfører jobben og hvem man betaler til.

De som skal være leverandører og underleverandører må oppfyller sine lovmessige plikter, herunder arbeidsmiljøloven, forskrift om lønns- og arbeidsforhold i offentlige kontrakter og skatte- og avgiftslovgivning.

Artikkeltags