Christian fikk kjempetorsk på 44 kg

TO STORE: Christian Durup fra Terslev fikk to store torsker utenfor Sørøya. Den ene var på 37,5 kg og en på 44.

TO STORE: Christian Durup fra Terslev fikk to store torsker utenfor Sørøya. Den ene var på 37,5 kg og en på 44. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Knallstart på fiskesesongen med åtte torsker på over 30 kilo - på én dag!

DEL

– Vi har hatt bra fiske på denne turen, men nå toppet det seg virkelig. Først fikk jeg en torsk på fantastiske 37,5 kilo, men bare halvannen time etter gikk det på en enda større. Denne veide hele 44 kilo, og er uten tvil mitt livs beste fisk. I alle fall inntil videre, sier Christian Durup fra Terselv til Hooked som først omtalte saken.

Fiskene ble dradd opp utenfor Sørøya i Finnmark på søndag.

Durup er ofte i Nord-Norge og fisker torsk. Han og noen kompiser bodde hos Ralph Bengtsson på Sørvær Gjesthus på Sørøya.

Tårer i øynene

Bengtsson er imponert over fiskesesongens start.

– Gjestene våre har fått åtte torsker på over 30 kilo bare i dag. I tillegg er det tatt en hel haug over 20. Det er nesten så jeg får tårer i øynene. Toppfisken til Christian er likevel det drøyeste med hele dagen. 44 kilo er nesten ufattelig, sier campeieren til Hooked.

Den offisielle norske sportsfiskerekorden ble tatt av Morten Hvam i 2012. Hans kjempefisk veide 41,72 kilo, fordelt på 149 centimeter. Torsken til Durup er altså gode to kilo tyngre enn denne, og én centimeter lengre.

Dette er en av de største torskene som noen gang er tatt på stang.

Verdensrekord på 47 kg

Dette er likevel et godt stykke unna den største, stangfiskede skreien fra Norge og Sørøya. Verdensrekorden på torsk stammer også herifra. Dette var en kjempefisk på hele 47 kilo, tatt av Michael Eisele fra Tyskland i 2013.

Fisken ble aldri registrert som norgesrekord, men i IGFA sine verdensrekordarkvier troner den på toppen av torskelisten.

Artikkeltags