Gå til sidens hovedinnhold

Finnmark: Folk hørte kraftige drønn og merket rystelser i husene sine – politiet ble nedringt etter militær øvelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Folk i Kirkenes-området ble vekket natt til fredag. I sosiale medier meldes det at de merket rystelser og hørte kraftige drønn.  Mange lurte på hva som foregikk. Det viste seg at Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) hadde øvelse midt på natten. Smellene ble hørt over deler av Sør-Varanger.

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Bjørn Tormod Syversen, bor selv i Kirkenes og hørte drønnene uten først å skjønne hva det var.

– Det er visst øvelsesvirksomhet fra GSV, sier han til iFinnmark tidlig fredag morgen.

Syversen var ikke på jobb denne natten. Operasjonslederen som var på jobb derimot, Svein-Erik Jacobsen, kunne fortelle til Sør-Varanger avis at det ristet også i politiets bygning.

Vi har fått veldig mange telefoner om det. Så øvelsen burde vel kanskje vært annonsert, spesielt siden det skjer på et uvanlig tidspunkt på døgnet, og har vært såpass voldsomt med detonasjoner, sa han til avisen.

Sør-Varanger Avis skriver at de høye lydene begynte rundt midnatt. I timene som fulgte strømmet folk til sosiale medier for å få mer informasjon. Noen begynte til og med å bli småredd for at det kunne være alvor bak ulydene.

Kommentarer til denne saken