Sophie Elise om botox-innlegget: - Det er min feil

PÅ PRISUTDELING: Sophie Elise Isachsen ankommer Vixen Blog Awards 2015 på Hotel Continental i Oslo fredag kveld. Nå beklager hun et innlegg på bloggen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix (Foto: Grøtt, Vegard Wivestad)

PÅ PRISUTDELING: Sophie Elise Isachsen ankommer Vixen Blog Awards 2015 på Hotel Continental i Oslo fredag kveld. Nå beklager hun et innlegg på bloggen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix (Foto: Grøtt, Vegard Wivestad)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Statens legemiddelverk mener bloggeren Sophie Elise Isachsen drev ulovlig markedsføring for Botox i et innlegg på sin blogg i fjor høst. Nå beklager bloggeren

DEL

Bestill soldagstilbud på Nordlys + kun 1,- første måned

Legemiddelverkets jurister har denne uken gått gjennom blogginnlegget etter å ha mottatt en klage fra to personer denne uken, skriver VG.

I innlegget, som er datert 25. november, omtaler Isachsen Oslo-klinikken Aesthetic Clinic som hun har tatt behandlinger hos. Hun skriver at dette «er ikke reklame, bare en anbefaling», og samtidig tilbyr hun sine lesere 20 prosent avslag på behandlinger hos klinikken hvis de bestiller innen en bestemt tidsfrist.

– Det er ulovlig å markedsføre reseptbelagte legemidler i Norge, og det vil vi ta opp med både klinikken og Sophie Elise, sier lege og medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til avisen.

Avisen får opplyst fra Isachsens management at hun ikke er tilgjengelig for kommentar.

Nå skriver Sophie Elise på bloggen sin at hun ikke visste at hun gjorde noe ulovlig.

- Jeg ante ikke at dette var ulovlig ettersom jeg aldri har hørt eller fått noen retningslinjer på det. Men det er min feil, det skal så klart ikke skje igjen og innlegget er slettet. Jeg ønsker så klart å gjøre jobben min riktig, og jeg følger retningslinjene rundt dette. Jeg tar irettesettelsen alvorlig og sletter det aktuelle innlegget, så klart. Jeg håper ikke jeg har såret noen eller tråkket noen på tærne, uttaler hun på bloggen sin

Hun skriver videre at innlegget ikke var betalt eller sponset, og at hun ikke vil oppfordre til kroppspress 

- Jeg forstår at det var dumt av meg, og tar fullt ansvar for at jeg ikke tenkte meg godt nok om, sier hun på bloggen.

Se mer: Sophie Elise får refs av Legemiddelverket

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken