Sophie Elise beskyldes for å ha kopiert amerikansk Twitter-innlegg: – Jeg har ikke behov for å plagiere

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Under blogginnlegget «Dra tilbake dit du kommer fra», skrev harstadblogger Sophie Elise Isachsen en historie om sitt møte med en drosjesjåfør i Oslo. I innlegget skriver hun om opplevelsen av å møte en muslimsk drosjesjåfør som er beveget og redd etter hendelsene i Paris.

«Du spurte om jeg hadde hatt en fin fredag den 13. "Ja, det var jo en fin dag.. bortsett fra det i Paris, da", mumlet jeg. Så rart å kunne si det på den måten. "Det i Paris, da". Som om det var litt regn på en mandag, en skosåle som gjorde vondt eller en mattetime jeg hadde gruet meg til. Det virket ikke så viktig, og jeg oppfattet det selv også.»

Avviser beskyldninger

Det ektefølte blogginnlegget fikk en enorm respons i sosiale medier, og flere av landets aviser omtalte hennes møte med drosjesjåføren. Men etter at innlegget ble publisert søndag kveld, har også beskyldningene om plagiat haglet mot 20-åringen. Så langt har det gått at hun allerede mandag måtte ut og avvise beskyldningene mot henne.

– Jeg har blogget hver dag i fire år og har strengt tatt ikke behov for å drive med plagiat, det første jeg gjorde rett etter opplevelsen med taxisjåføren var å fortelle de andre på festen om det, og at jeg ville skrive om det. Om det skulle være noe tvil, så er dette en sjåfør fra Christiania Taxi, skriver hun på bloggen sin.

«Jeg så aldri ansiktet ditt, for jeg satt bak og du satt foran. Men stemmen din sprakk. Du beklaget deg. Jeg forsto ikke helt hva som skjedde, men plutselig snakket du ikke lengre. Du gråt».

Manhattan-møte

Enkelte har koblet Isachsens innlegg opp mot amerikanske Alex Malloys møte med en muslimsk taxisjåfør på Manhattan.

Her kan du lese innlegget til Alex Malloy på hans Twitter-konto:

Malloys møte med taxisjåføren ble også omtalt av britiske The Mirror (Ekstern lenke) samme dag som Sophie Elise Isachsen la ut sitt blogginnlegg.

Historiene til den norske bloggeren og amerikaneren Malloy er sammenfallende, men Isachsen benekter hardnakket på bloggen at teksten hennes er plagiert.

– Jeg ser at noen tror jeg har kopiert denne, det har jeg ikke, og den ble jeg først klar over etter at noen kommenterte det på min Instagram.Dessuten er det jo ikke noe av det jeg skrev heller? 

Flere historier

Hun sier også at hun på langt nær kan være den eneste som opplever slike møter med muslimer.

– Jeg er nok langt ifra den eneste som har opplevd et møte med en muslim som har blitt utsatt for unødvendig hat etter hendelsene i Paris, og jo flere som har lignende historier som de deler, jo bedre er det jo for det er virkeligheten for mange.

I en melding til Nordlys, gjentar Isachsen dette:

– Det er absolutt ikke plagiat, og teksten som de beskylder meg for å ha "kopiert" har jo ikke noen likhet med min, bortsett fra at det er en taxisjåfør det handler om. Jeg er jo garantert ikke den eneste i verden som har opplevd noe sånt, sier hun.

Sophie Elise henviser til bloggen for ytterligere informasjon om beskyldningene.

Her kan du lese hele forsvarstalen fra Sophie Elise.

Innlegget som blir beskyldt for å være plagiat, kan du lese her.

Artikkeltags