Derfor valgte Karpe Diem bloggeren Sophie Elise

NY SANG: Karpe Diem la ut sin nye sang på Sophie Elise sin blogg. Foto: NTB Scanpix

NY SANG: Karpe Diem la ut sin nye sang på Sophie Elise sin blogg. Foto: NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

La ut ny sang på Harstad-jentas blogg.

DEL

- Fansen har reagert først og fremst med glede over ny låt og uttrykker at de liker videoen godt. Det er et utradisjonelt løp med mange singelslipp i stedet for et album, og vi er veldig glade for at de henger med på det, sier Silje Larsen Borgan i Little Big Sister.

Byrået jobber med Karpe Diem, og rapduoen Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. I dag, mandag, slapp de musikkvideoen til sin nye låt "Hus/hotell/slott brenner" på en litt annerledes måte - nemlig gjennom bloggen til Sophie Elise Isachsen.

-Trenger ikke meg

På bloggen skriver Harstad-jenta:

«For et par uker siden fikk jeg en melding på telefonen fra gutta i selveste Karpe Diem. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne ører da de ville ha premiere på sin nye låt og video hus / hotell / slott brenner på min blogg, og jeg forsto heller ikke hvorfor med en gang», skriver Sophie Elise og fortsetter:

«De "trenger" ikke meg for å nå ut til mange, og de kunne sluppet videoen hvor som helst. Men, nå forstår jeg, jeg forstår det så veldig godt. Det vil dere også gjøre, når dere hører låta og ser videoen.»

Karpe Diem vant i helgen Spellemann i kategorien Årets musikkvideo for «Hvite menn som pusher 50» sammen med regissør Marie Kristiansen.

- Å bli idolisert

Bloggeren påpeker at hun og rapperne er ulike, men at de likevel har mye til felles, og kjenner seg igjen i tematikken i låta. Hun nevner blant annet det å være forbilde og rollemodell.

Larsen Borgan tar også opp tematikken i låta som en av årsakene til at videoen gikk for premiere på bloggen:

- Det handler om det å idolisere noen og hva det innebærer å bli idolisert. Karpe kjenner ikke Sophie Elise fra før, men de har en klar fellesnevner - og dette var tanken til Chirag og Magdi da de kontaktet Sophie Elise om å samarbeide rundt dette slippet. Både Karpe Diem og Sophie Elise snakker allerede til et stort publikum på hver sin måte.

Larsen Borgan legger til at en blogg føles som en helt naturlig platform å lansere noe på i 2016, på lik linje med andre digitale platformer hvor det passer å vise frem video, mener hun

- Her er tilfellet at bloggeren passet godt til låten i tillegg.

«Hus/hotell/slott brenner» er en ny låt i prosjektet «Heisann Montebello». I fjor kom låtene «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», «Hvite menn som pusher 50» og «Au pair».

Saken ble først publisert på Nettavisen/Side2

Artikkeltags