Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen lyser ut 100 sommerjobber: Sjekk hvilke her!

Artikkelen er over 4 år gammel

Tromsø kommune forventer hundrevis av søkere til årets nylig utlyste sommerjobber.

Mange forbinder sommeren med avslapping og soling nede ved bryggen. Flere og flere ungdommer velger derimot å bruke sommeren til å tjene opp ekstra penger. Tromsø kommune er den desidert største tilbyderen av sommerjobber, og vi har tatt for oss noen av stillingene.

Mange søkere

Jan Kåre Larsen er faglig leder i Bydrift, og sier at de pleier å få over fire ganger så mange søkere, som ledige stillinger.

– Vi har en 15-20 ledige stillinger, og vi pleier å få 70-80 søkere. Dette er en bra jobb for ungdom, siden det ikke er behov for så mye tidligere erfaring. Vi har en del gjengangere som søker her, men tar også inn mange nye søkere.

– Hva er det dere ser etter i en søker?

Sommerjobber Tromsø kommune 2017

Bydrift Søknadsfrist 31. mars
15-20 stillinger
 

Kvaløya hjemmetjeneste Søknadsfrist ​31. mars
10 stillinger
 

Kvaløya hjemmetjeneste avd. Brensholmen Søknadsfrist​ 26. mars
4 stillinger
 

Kvaløysletta sykehjem Søknadsfrist​ 31. mars
10 stillinger
 

Mortensnes sykehjem Søknadsfrist​ 26. mars
10 stillinger
 

Nordøya hjemmetjeneste Søknadsfrist​ 26. mars
10 stillinger
 

Omsorgstjenesten Sørøya Søknadsfrist​ 31. mars
15 stillinger
 

Rehabiliteringstjenesten Søknadsfrist​ 23. april
15 stillinger
 

Rus- og psykiatritjenesten Søknadsfrist​ 2. april
10 stillinger
 

Sør-Tromsøya sykehjem Søknadsfrist 15. april
15 stillinger

 

– Det er ikke så viktig med erfaring, men det er et stort pluss å ha jobbet med noe av det samme tidligere. Vi ser helst at søkerne er 18 år og oppover, med førerkort. De som får jobb vil få muligheten til å tenke selv og arbeide i små grupper, så det er viktig at de er selvstendig.

Frisk luft

Søker du på Bydrift, bør du være glad i å tilbringe arbeidsdagen ute. Arbeidsoppgavene kan også variere fra dag til dag.

– Hva slags arbeid kan søkerne forvente?

– Her bør du være glad i frisk luft, først og fremst. Det er en trivelig og sosial jobb som utføres med mange andre ungdommer. Her snakker vi gressklipping, rengjøring, diverse vedlikehold og blomsterplanting. Det er et variert yrke.

Glad i mennesker

Merethe Bakken, avdelingsleder i Kvaløya hjemmetjeneste, sier at det først og fremst er viktig å være flink med mennesker hvis man skal ha sommerjobb i hjemmetjenesten.

– Dette er jo bare verdens beste sommerjobb! Fristen for å søke går vel ut 31. mars, men vi har allerede 35 søkere på 10 stillinger. Vi ser etter folk som er glad i å jobbe med mennesker. Det er et stort pluss hvis de tidligere har erfaring med enten pleie eller at du eksempelvis har jobbet i butikk.

Bakken forklarer videre at de har søkere i alle aldere, men at det hovedsakelig er ferierende studenter som søker om jobb.

– Vi har en del studenter som har jobbet her flere somrer, men har også hatt 50-åringer som har gjort en strålende jobb uten noe pleieerfaring fra tidligere. Vi er veldig glad i pleieassitenter, men håper også at sykepleiere og medisinstudenter med kompetanse vil søke seg hit for å få erfaring.

– Ikke vær for selvsikker

Avdelingslederen har ett råd til de som ikke har erfaring, og som skal intervjues for sommerjobb hos hjemmetjenesten.

– Vi har mange søkere som kommer på intervju og sier at de tror de tar oppgavene til en hjelpepleier på strak arm. Jeg vil heller råde søkerne til å være litt mer ydmyk og forsiktig, siden her kan man oppleve visse perioder med mye stress og krevende arbeidsoppgaver.

– Men skal de ikke være seg selv på intervju?

– Joda, det bør de selvfølgelig, men det er bedre å ta et steg tilbake og tenke seg om. Vi ser som sagt først og fremst på menneskelige ferdigheter, og siden vi gir god opplæring til alle, trenger man ikke være komfortabel med alt på en gang.

Kommentarer til denne saken