Gå til sidens hovedinnhold

Slik ser Peters (17) kragebein ut. Likevel skal han delta i VM

Artikkelen er over 5 år gammel

Beinbrudd setter ingen stopper for snowboardtalentet Peter Hjort fra Tromsø.

For en uke siden 17-åringen den nedslående beskjeden: Etter et fall i snowboardbakken i Vierli i Telemark var kragebeinet knekt.

Timingen kunne knapt vært verre: Peter Hjort ble i høst tatt ut til junior-VM i freeride, som går av stabelene i Grandvalira i Andorra om knappe to uker.

Ingen operasjon

Nå har Hjort likevel bestemt seg for at han skal delta - knekt kragebein til tross. Det melder hans far, tidligere Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort, på Facebook.

- Han har en pappa som kanskje ikke er helt klar over hva gutten er skrudd sammen av, sier Hjort til Nordlys og flirer.

- Jeg har hørt at knekker du kragebeinet, er det over og ut. Han kom opp til Tromsø og tok røntgen på lørdag og legen fortalte at det var et brudd som ikke trengte operasjon da beinet var knekt rett av, fortsetter eks-ordføreren.

Legen forklarte at skaden vil gro relativt kjapt. Allerede etter et par uker vil det ha dannet seg bruskvev rundt bruddet og etter seks uker ville kragebeinet være så godt som nytt.

- En éngangsmulighet

- Nå har Peter bare halvparten av den tiden, men han tolket nok legens signaler på en litt annen måte enn det jeg gjorde, sier Hjort.

Sønnen er fast bestemt på at han skal delta i VM. Til slutt måtte foreldrene gi etter.

- Vi har diskutert med leger som vi kjenner. De forteller at ja, dette gjør vondt, men det er ukomplisert. Det er ikke noen risiko for komplikasjoner dersom det slås opp igjen. Basert på det grunnlaget fant vi ut av ikke kunne bruke foreldreretten som kronargument, flirer Hjort.

Peter Hjort forteller at det ikke var noe spørsmål om hvorvidt han skulle delta da foreldre ga ham lov.

- Det er jo en éngangsmulighet. Jeg synes ikke at smerten er så ille og det verste som kan skje er at jeg slår det opp igjen, sier 17-åringen til Nordlys.

Mye humørsvingninger

Han beskriver det som en stor nedtur da han ble klar over at det spøkte for junior-VM.

- Jeg var sinnssykt nede etter at det skjedde. Jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle få lov til å kjøre, selv om jeg hadde lyst. Dette er jo siste året mitt som junior og VM er selvfølgelig en stor mulighet til å få vise seg fram. Det har vært mye humørsvingninger, for å si det sånn, sier Hjort.

I forkant av VM har han ikke lagt skjul på at medalje er ambisjonen. Nå må han kanskje fire litt på forventningene som følge av skaden, medgir han.

- Jeg må selvfølgelig senke ambisjonene litt. Jeg har lovet mamma at jeg skal kjøre rolig. Men vi får se, det kan likevel bli en OK plassering, sier Hjort.

Stolt av sønnen

Faren legger ikke skjul på at han er litt stolt av sønnens stå på-vilje.

- Han mister jo hele oppkjøringen, går med armen i fatle og må ha den helt i ro. Likevel vil han delta. Den innstillingen liker jeg veldig godt, det må jeg bare si, sier Jens Johan Hjort.

Det har ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Peter Hjort selv. Han er tidlig daglig elev på snowboardlinjen ved Sauda videregående skole i Rogaland og beskrives som et stort snowboardtalent.

- Han er «all in» og gir alt. Det innebærer at man innimellom får noen skader, men også at man rister dem av seg rimelig kjapt, sier faren.

 

Kommentarer til denne saken