Politiet: Alle fire ble tatt av skredet – én sendt til legesjekk

Artikkelen er over 1 år gammel

Et turfølge på fire ble tatt av skredet i Blåbærfjellet. En av dem traff en stein på ferden ned fjellsiden, og ble sendt til UNN.

DEL

Det bekrefter operasjonsleder Roy Nagel i Troms politidistrikt.

Politiet fikk inn melding om et snøskred på Blåbærfjellet i Tamokdalen klokken 12.30 i ettermiddag.

– Vi har ikke helt oversikt over situasjonen nå, men helikopter har lokalisert fire personer i fjellsiden, opplyste Nagel til Nordlys klokka 13.30.

Ingen skal ha blitt begravd i skredet.

Traff stein

– Vi har fått forklart at det var et følge på fire, og at alle ble tatt av skredet. Én person traff en stein på ferden ned. Hvor langt de ble ført ned fjellsiden, vet vi foreløpig ikke. De andre tre er helt uskadd, forteller Nagel.

Skiløperen ble fraktet til UNN Tromsø med luftambulansen. Torsdag ettermiddag opplyste pressevakta ved sykehuset at kvinnen i 20-årene er fysisk uskadet.

Ut fra bildene Nordlys har publisert, ble de fire tatt av et skred som gikk over normalruta like over tregrensen. Bruddkanten er på rundt 800 meter over havet, og anslås til å være mellom en halv og én meter høy.

Skredet var omtrent 100 meter bredt og cirka en kilometer langt, og gikk omtrent én kilometer fra stedet fire skiløpere omkom i januar.

Advarer

Det er denne uken vinterferie, og mange har tatt turen ut i finværet. Politiet oppfordrer alle til å unngå skredfarlig terreng.

– Det er meldt inn tre skred tidligere i dag, iallfall ett av dem var selvutløst. Det sier noe om faregraden, som nå er på nivå tre. Vi oppfordrer alle til å være varsomme i skredfarlig terreng, eller i nærheten av slikt. Folk bør rett og slett vurdere om det i det hele tatt er nødvendig å ta turen, sier Nagel.

Artikkeltags