Snøskred i Djevelberget: - Trist at folk bare ikke skjønner at det er farlig

TROSSER FORBUDET: - Det var masse skispor bak dette skiltet. Det er trist, sier Rune Kufaas.

TROSSER FORBUDET: - Det var masse skispor bak dette skiltet. Det er trist, sier Rune Kufaas.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Klokken 14.00 gikk det et snøskred i Djevelberget, det rasfarlige området i tilknytning til Tromsø alpinpark.

Det opplyser Rune Kufaas, som er daglig leder ved alpinsenteret.

Han forteller at skredet var mellom 40 og 70 meter langt, med en bruddkant på 30-50 centimeter.

- To ungdommer vi traff hadde vært vitner til skredet. De sa at det ikke hadde vært noen personer i nærheten da skredet gikk. Vi sjekket området raskt, og i samråd med politiet iverksatte vi ikke noen større aksjon, sier Kufaas.

Folk gir blaffen

Han mener det er trist at publikum ikke respekterer at det er farlig å kjøre i dette området.

- Vi har skiltet at det er skredfare ved påstigning til heisen og det står et stort skilt på toppen der man tar seg inn i det farlige området, sier Kufaas.

Han mener det er tydelig at mange rett og slett gir blaffen i advarslene mot å gå i Djevelberget,

- Vi har et stort gult skilt som advarsel. Jeg var selv oppe og sjekket området etter skredet gikk, og jeg så masse skispor forbi skiltet. I tillegg så jeg en voksen person med randonéski og lommelykt som kjørte i det farlige området. Jeg måtte spørre han om han ikke tenkte over signaleffekten han kan ha på barn og unge i bakken. Vi klarer aldri å stoppe ferdselen i Djevelberget før alle slutter å kjøre inn dit, sier Kufaas.

- Det er trist at folk bare ikke skjønner at det er farlig å ferdes i dette området. Er det faregrad 3, som det er nå, vil det gås ras i Djevelberget, sier han.

Flere skilt

Alpinparken kommer nå til å sette opp enda mer skilting i anlegget, blant annet et skilt som vil varsle faregrad.

- I området rundt Djevelberget er det skredfare når det er grad 3. I dag er det slik fare og vi ønsker å spilel på lag med våre gjester. Vi kan ikke sperre hele fjellet, og derfor måvi mane til forståelse slik at alle kan bidra til at aplinparken er et trygt anlegg å kjøre ski i, sier Kufaas.

I tillegg drar han frem at det er en rekke plasser i tilknytning til anlegget hvor det både er pudder og trygt å kjøre på ski.

- Stopper du før selve Djevelberget er du trygg. Men det er alltid noen som skal helt inn dit, og det er veldig synd, sier han.

Rekorddag i bakken

På den lyse siden kan Kufaas fortelle at det har vært enormt mange mennesker i skiparken i dag.

- De ansatte kan ikke huske en så godt besøkt søndag utenom påsketider. Det har vært nærmere tusen mennesker her, selv om vi bare har turløypa åpen. Det har vært et fantastisk trøkk, og parkeringsplassen var helt full, sier han.

Fint skiføre bidro til det gode besøket.

- Det har vært herlige forhold her, med nysnø, vindstille og relativt få minusgrader, sier han.

Søndag var alpinanleggets fjerde driftsdag etter sesongåpningen før helga. Alle dagene har vært veldig godt besøkt, sier Kufaas.

Artikkeltags