Gå til sidens hovedinnhold

Ringte kona og fortalte at han var begravd i et snøskred

Artikkelen er over 6 år gammel

Lå timesvis en halvmeter under snøen

Skiløperen som var savnet ved Altevatn i Bardu søndag ble funnet i live klokka 02.00 natt til mandag. Historien er en av de mest fantastiske du vil lese på en stund.

Flakskred

Mannen ble nemlig begravd av et flakskred på nordsida Salvasskardfjellet, som ligger 1336 meter over havet, og ifølge operasjonsleder Roy Tore Meyer ved Troms politidistrikt skal mannen ha ligget under snømassene  fra søndag ettermiddag til klokka 02.00 natt til mandag.

Meyer sier at mannen ble meldt savnet klokka 17.30. Da tok kona kontakt med Røde Kors sine mannskaper på Altevatn som raskt dro ut på leting. Kona hadde sist kontakt med mannen klokka 15.25.

- Han var begravd en halv meter under snøen. Han skal ha blitt ført ned mot en stein, det ble en luftlommme der og etterhvert har han klart å bevege seg så mye at han fikk tak i mobiltelefon, sier Meyer.

Ringte kona

Det første mannen gjorde da han fikk tak i telefonen, var å ringe kona.

- Første livstegn fra ham kom klokka 22.15. Da ringe han kona og fortalte at han var begravd av et skred. Klokka 23.45 var vi i kontakt med ham og da kunne han fortelle at han registrerte helikopterdur og hørte aktivitet i fjellsida, sier Meyer.

LES OGSÅ: Han prøvde å kjøre fra skredet - ble tatt igjen

Og klokka 02.00 ble det altså meldt om at mannen var funnet.

- Han var bevisst, klar, men naturlig nok nedkjølt. Han ble fraktet ned med skuter og deretter fraktet til UNN, sier Meyer.

- Hvordan vil du beskrive denne historien?

- Jeg har aldri hørt om noe lignende, at noen har ligget så lenge begravd under snøen. Han har vært utrolig heldig at det oppsto en luftlomme, sier Meyer.

Aksjonen ble satt i gang fordi mannen ikke dukket opp til avtalt tid.

Moderate skader

Kommunikasjonsrådgiver ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Per-Christian Johansen, opplyser at mannen er i 40-årene.

– Han ligger inne til oppfølging med moderate skader. Det går bra med ham, sier Johansen.

Er du på stedet? Har du bilder?  Tips oss! Telefon: 77 61 0500; E-post: tips@nordlys.no

Kommentarer til denne saken