Søndag ble Einarson nummer fire på 15 kilometer fri teknikk under den finske langrennsåpningen i Muonio, der han var fire sekunder bak tredjeplassen.

Vant gjorde russeren Alexey Chervotkin.

– En grei åpning der nivået på løperne var høyt fordi det stilte en del russiske og finske landslagsløpere. sier Einarsson.

Lørdag ble han for øvrig nummer 10 på den klassiske distansen over 10 kilometer – der Andreas Nygaard tok fjerdeplassen.

– Et greit løp lørdag, og hakket bedre søndag. Jeg var litt spent på formen fordi jeg kom rett fra høydeopphold. Men det virker som om jeg har truffet bra på formen, fortsetter Einarsson.

Går alt i OL

Etter konkurransene i Finland har Einarsson bestemt seg for å droppe den norske langrennsåpningen på Beitostølen til helga. Først når verdenscupen åpner i Kuusamo om 12 dager er han tilbake i sporet.

– Jeg har noen greie plasseringer i verdenscupen. De håper jeg på å forbedre i løpet av vinteren.

Med islandsk flagg på brystet er Einarsson allerede klar for OL .

– Jeg har allerede bestemt meg for å gå alt i OL bortsett fra stafettene. Det er nok dager mellom konkurransene slik at man makter å hente seg inn, mener Einarsson.

Han kan fort bli den eneste utøveren fra Troms dersom Johann Forfang ikke blir en del av den norske hopptroppen. Går det som Einarsson ønsker kan han få «dameselskap» fra Troms.

– Anna Svendsen virker i solid form og det skal bli artig å følge henne på sprintdistansene. Hun kan fort bli aktuell der, sier den islandske landslagsløperen.

Mistet skia og pallen

Jentene på Team Veidekke Nord-Norge markerte seg også på søndagens distanse i fri teknikk – over 8,8 kilometer.

Emilie Kristoffersen gikk inn til en solid andreplass mens Lovise Heimdal og Silje Theodorsen ble henholdsvis nummer ni og ti.

– Men vi kunne fort ha to på pallen fordi Lovise mistet skia og tapte en god del. Midtveis i løpet var hun tre sekunder bak Emilie på tredjeplass. En kilometer seinere var hun 30 sekunder bak, sier trener for Team Veidekke Nord-Norge, Kristian Skogstad.

– Kjedelig at slikt skjer, og jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Trolig hadde jeg ikke festet skia godt nok. Det viktigste var at jeg fikk greie svar i løpet av oppholdet i Finland. Alti alt ser det lovende ut med tanke på viteren, sier Heimdal.