– Satser på at vi klarer oss uten brøyting

NYSNØ: Fylkesvei 890 ved Gednje tirsdag morgen.

NYSNØ: Fylkesvei 890 ved Gednje tirsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Slik ser det ut på fylkesvei 890 ved Gednje tirsdag morgen.

DEL

Natt til tirsdag har det falt snø på fylkesvei 890. Statens vegvesen på Facebook la selv ut et bilde av snøfallet fra deres webkamera med påfølgende tekst:

«Nysnø på Gednje i morges, men vi satser på at vi klarer oss uten brøyting. Nå har det faktisk vært brøytepause helt siden 5. juni, som var siste dag vi brøytet på Båtsfjordfjellet. Og snart er det sankthans!»

Meteorologikonsulent Rune Skoglund ved Vervarslinga i Nord-Norge i Tromsø kan fortelle at ja, de slipper nok unna brøyting:

– Ja, det vil jeg anta. Men temperaturene vil faktisk i natt, på fjellovergangene spesielt i Øst-Finnmark, havne på en 0-grader. Dette gjelder både natt til onsdag, og delvis natt til torsdag.

Ikke unormalt

At det snør i juni i Finnmark, er ikke unormalt ifølge Skoglund.

– Nå kan det komme snø på samtlige fjelloverganger, ikke så veldig mye, men ja, det er ventet nedbør.

– Kommer det nattefrost?

– Nei, det tror jeg ikke er sannsynlig, svarer Skoglund som også kan by på «bedre» tider.

– Det kommer en fin periode tilbake igjen. Når vi klarer oss gjennom onsdagen og delvis natt til torsdag, så vil vi gå mot temperaturstigning i Finnmark igjen. I Kirkenes for eksempel, så kan temperaturene stige til over 10 grader i helga, sier han og fortsetter:

– ... men det er jo fortsatt et stykke igjen til 20 grader.

– Surt her også

– Er det noen tegn til at vi vil få 20 grader noen steder snart?

– Etter helga er prognosene så usikre at det blir vanskelig å si. Men om det er noen trøst, så er det litt surt i Troms fylke også nå for tiden.

For øvrig har Meteorologene på Twitter lagt ut en grafikk som viser sannsynligheten for nedbør på sankthansaften. For Finnmarks del ser det ut som at det blir en tørr fredag.

(artikkelen fortsetter under grafikken)

Tekstvarselet

Tekstvarselet er hentet fra yr.no

TIRSDAG

Finnmark Østlig frisk bris utsatte steder, i kveld dreiende nordøstlig. Stort sett skyet, perioder med regn. Minst nedbør i vest og på Vidda.

Loppa - Grense Jakobselv Austlig og nordaustlig periodevis frisk bris 10. Perioder med regn. Bølgehøyde: Omkring 1 m.

ONSDAG

Finnmark Nordøstlig frisk bris, øst for Nordkapp periodevis liten kuling utsatte steder. Regn og regnbyger, nedbør som snø over 300-500 m.

TORSDAG

Troms og Finnmark Nord og nordøst frisk bris utsatte steder. Skyet. Regnbyger, utover ettermiddagen avtakende bygeaktivitet

Artikkeltags