Gå til sidens hovedinnhold

Lavtrykk på vei mot Nord-Norge: Store mengder nedbør på vei

Artikkelen er over 3 år gammel

Det går mot det første store snøfallet på månedsvis, dersom prognosene holder stikk.

Vinteren har vært uvanlig snøfattig i Troms. Med unntak av et middels stort snøfall for halvannen uke siden, har det ikke kommet et betydelig snøfall siden i starten av januar.

Nå synger imidlertid kuldeperioden på siste vers, og vi går mot mer normalt mars-vær.

Det vil si lavtrykk inn fra vest og snøfall.

- Mandag og tirsdag vil være forholdsvis fine dager, men onsdag kan det komme lette snøbyger inn over Troms og Tromsø. Det blir ikke store mengder, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Mest nedbør lørdag

Men mot helga ligger det an til å lave ned i mengder vi ikke har sett på månedsvis.

- Hvis man håper på snø og skiføre, så ser det lovende ut. Da kommer det et lavtrykk inn fra vest. Fredag kommer nedbøren inn over Finnmark, og dette treffer Troms og så Nordland på lørdag og søndag, sier meteorologen.

Bare på lørdag alene ligger det an til 20 millimeter nedbør i Tromsø.

Usikker temperatur

Om alt faller som snø, vil dette utgjøre 20 centimeter hvitt.

- Vi er litt usikre på temperaturene til helga. Akkurat nå ligger det an til å bli mellom 0 grader og 1 plussgrader i Tromsø. En del av nedbøren kan komme som sludd, men det kan også bli snø. Gjennom hele helga vil det kunne komme mellom 20 og 40 centimeter snø, dersom temperaturene tilsier det, sier Svanevik.

I indre strøk av Troms vil det imidlertid være minusgrader gjennom hele helga, slik at all nedbøren som kommer vil lave ned som snø.

Kommentarer til denne saken