Gå til sidens hovedinnhold

Stoppet da de forsøkte å smugle bleier for 100.000 kroner

Artikkelen er over 5 år gammel

De to varebilene var lastet til randen med bleier. Til sammen fant tollerne nesten 1500 bleiepakker til en  verdi  av 100.000 kroner. Trolig skulle bleiene selges i Litauen.

- De to litauiske kjøretøyene ble stoppet på Junkerdal tollsted fredag kveld. Vi fikk melding klokken 18.00. To menn fra Litauen er anmeldt og ilagt forelegg på 5000 kroner, sier operasjonsleder Mads Bernhoft ved Salten politidistrikt til an.no.

Ifølge operasjonslederen var det til sammen tre menn i de to varebilene som begge var av typen Mercedes Sprinter. To menn var i 40-årene og en i begynnelsen av 20-årene.

- To av mennene påtok seg ansvaret, sier Bernhoft.

Selges for det mangedobbelte

Trolig var bleiene ment for salg i Litauen, der de kan selges for det mangedobbelte av innkjøpsprisen i Norge. Denne formen for smugling er også avdekket en rekke ganger tidligere og kan forklares med at bleieprisene i Norge er de laveste i Europa på grunn av priskrigen mellom de ulike dagligvarekjedene.

Maks 5000 kroner

Det er ikke ulovlig å kjøpe billige bleier i Norge og føre dem ut av landet, men alle varer som har en verdi på mer enn 5.000 kroner må deklareres.

- Og disse bleiene var ikke deklarert. Derfor ble de beslaglagt. Bleiene har en verdi på rundt 100.000 kroner, sier Bernhoft.

Kommentarer til denne saken