Få tilgang til alt innhold på nordlys.no. Nordlys+ 8 uker for kun 99,-

Opdahl er ansatt som konserndirektør i Amedia, som blant annet eier Nordlys.

«Amedia styrker sin satsing på utviklingen av redaksjonelt innhold og nye digitale produkter og tjenester for abonnenter og lesere, og har ansatt Anders Opdahl (37) som konserndirektør med ansvar for innholds- og produktutvikling», skriver Amedia i en pressemelding.

Nord-Norge-sjef

Som regionredaktør har Opdahl vært overordnet sjef for de tre distriktsredaksjonene i Nordland, Troms og Finnmark. Stillingen var ny da han ble ansatt, og kom som en del av en omstrukturering i NRK.

Opdahl, som kommer fra Skoganvarre i Porsanger kommune, har jobbet i 20 år som journalist og redaksjonell leder i både lokale og nasjonale medier.

Før han begynte i NRK var han i 11 år redaksjonell leder i Bladet Nordlys, de siste som sjefredaktør. Han har også sittet som nestleder i Pressens Faglige Utvalg.

Utvider konsernledelsen

Avdelingene som Opdahl skal lede arbeider gjennom analyser og aktivt bruk av innsikt i lesernes behov med å forbedre mediehusenes innholdstilbud og etablering av nye digitale produkter og tjenester, skriver konsernet i pressemeldingen.

«Vi styrker nå vår innsats ytterligere på dette viktige området, og skiller det ut som eget ansvarsområde. Konsernledelsen utvides derfor med en med en konserndirektør som får et rendyrket ansvar for innholdsutvikling. Anders Opdahl er en markant og innovativ leder med stor gjennomføringskraft. Vi har store forventninger til hvordan vi kan videreutvikle de gode resultater som er skapt,» sier konsernsjef Are Stokstad i en kommentar.