Martha Otte (67) har ledet Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) i 15 år. Halve perioden festivalen har eksistert. I januar neste år blir det storstilt 30-årsfeiring for festivalen. Det blir også en avskjedsfest for Otte, som nå varsler at hun slutter som festivalsjef etter at jubileumsutgaven av TIFF vel er overstått.

– Etter femten flotte år i sjefsstolen, og sju år før dét «på gølvet», melder jeg min avgang med god samvittighet, sier Otte i en pressemelding mandag formiddag.

Pensjonerer seg

Det er ingen dramatikk bak Ottes avgjørelse annet enn at tida går. Hun går rett og slett over i pensjonistenes rekker.

Stillinga som festivalsjef skal utlyses med det første. Planen er at den neste sjefen skal tiltre allerede til høsten slik at Otte kan overlappe med sin etterfølger en periode.

– I femten år har Martha ledet TIFF og bidratt i svært stor grad til den suksessen som TIFF er. Det blir en spennende vår når styret nå skal finne hennes etterfølger. Vi ser frem til det, med stor respekt for alt det Martha har bygd opp. Det har vært en stor glede å jobbe med henne siden 2005, sier TIFFs styreleder, Gunnar Wilhelmsen. 

Helårsdrift

Selv om TIFF i utgangspunktet er kjent som en vinterlig filmfestival i januar, så er dette langt fra noen deltidsjobb. TIFF er nå en helårsbedrift med 12 ansatte som drifter cinematek og flere andre festivaler i løpet av året.

Martha Otte har heller ikke  tenkt å trappe ned virksomheten fram til hun takker for seg etter TIFF 2020.

- Vi har nok å henge fingrene i! I april blir det Stumfilmdager, i september TIFF junior, mens Verdensteatret Cinematek byr på sterke filmopplevelser på daglig basis, året rundt. Så blir det feiring av 30-årsjubileum i januar 2020. Jeg gleder meg til året som kommer, det er det som gjelder nå, sier Otte.