Slik ser de for seg Tromsøs nyeste bydel: - Vil lage den flotteste bydelen i Tromsø

Torstein Piltingsrud fra ATplan & Arkitektur, Ole Henrik Einejord fra Code arkitekter, Snorre Stinessen fra Stinessen Arkitekter, og Tim Larsen Kvingedal og Lars Haukland fra LPO Arkitekter.

Torstein Piltingsrud fra ATplan & Arkitektur, Ole Henrik Einejord fra Code arkitekter, Snorre Stinessen fra Stinessen Arkitekter, og Tim Larsen Kvingedal og Lars Haukland fra LPO Arkitekter.

Artikkelen er over 3 år gammel

Se skissene her.

DEL

Salen var fullsatt på Verdensteateret i Tromsø da Totalrenovering inviterte til folkemøte om de nye planene for bydelen Vervet i Tromsø.

De er i full gang med å planlegge gigantutbyggingen av Vervet, bydelen som skal reise seg hvor det i dag er skipsverft nord i Tromsø sentrum.

Fire arkitekter; ATPlan & Arkitektur, Code Arkitektkontor, LPO Arkitekter og Stinessen Arkitekter, var invitert til å komme med skisser til hvordan den nye bydelen skal se ut.

Ble vist for første gang

Disse skissene ble vist fram for første gang på folkemøtet.

Arkitektene viste fram skisser over hvordan de så for seg den nye bydelen, og planene inkluderte blant annet hotell, sjøbad, museum, boliger, uteområder, næringsområder og restauranter.

Her kan du lese mer om hva de enkelte arkitektkontor presenterte.

Etter møtet oppsummerte arkitektene slik, hva som var det viktigste for dem i utformingen av skissene:

- Vi ønsket å lage et sted som inviterer nye folk inn, utvider sentrum, skaper aktivitet, skaper gode boliger og bygger videre på Vervets industrielle historie, sa Torstein Piltingsrud fra ATplan & Arkitektur.

- Best og flest boliger

- Lage best og flest mulig boliger og lage et prosjekt som folk liker, sa Ole Henrik Einejord fra Code arkitekter.

- Vi hadde en målsetning om å lage den flotteste bydelen i Tromsø, for det fortjener Vervet. Vi har hatt fokus på industrielle minner, masse variasjon og bygulvet skal være et samlingspunkt for folket i Tromsø, sa Lars Haukland fra LPO Arkitekter.

- Det viktigste for meg var å gi et innspill til en så viktig del av byen. Det var viktig å få åpnet opp det offentlige rommet og å få så mye grøntområde og aktivitetsområde som mulig, sa Snorre Stinessen fra Stinessen Arkitekter.

Her kan du se et utdrag fra skissene: