Slik blir søndagsværet

BYGER: Dette satelittbildet fra lørdag formiddag viser bygeaktivitet i havet utenfor Tromsø. Disse bygene vil prege mye av søndagen.

BYGER: Dette satelittbildet fra lørdag formiddag viser bygeaktivitet i havet utenfor Tromsø. Disse bygene vil prege mye av søndagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir både oppholdsvær og byger i Tromsø søndag.

DEL

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Ola Mellem, forteller til Nordlys at det blir skiftende vær i Tromsø i dag.

Aller best blir det på ettermiddagen og kvelden.

- Dagen starter med noen snøbyger, og bygene vil fortsette utover formiddagen. På ettermiddagen avtar de i intensitet og om kvelden blir det for det meste oppholdsvær, sier han.

Frisk bris

Det vil blåse bris i byen, mens det i ytre strøk kan blåse frisk bris. Vinden kommer fra en sørvestlig og vestlig retning.

- Temperaturene ville bli ganske likt som vi har hatt de siste dagene. Det blir mellom 2- 4 kuldegrader.

Grei dag

I indre strøk av Troms vil også dagen starte med byger, men her vil bygene avta raskere enn ved kysten, og fra formiddagen av er det ventet oppholdsvær.

- Det kan bli en grei dag for fjelltur. Litt snøbyger nå og da, men det blir ikke så ille, sier Mellem.

Han advarer imidlertid om å være forsiktig når man ferdes i fjellet. Etter en lang periode med betydelig snøskredfare, er faregraden nå redusert til moderat fare for snøskred i Tromsø-regionen.

Det anbefales likevel å være varsom i områder med ustabile fokksnøflak. Det finnes også vedvarende svake lag lenger ned i snødekket som kan påvirkes der snødekket er tynt.