De aller fleste forbinder nok påska med sjokolade, ski, tur og noe godt i koppen. Årets påske blir nok neppe noe unntak fra det, men om meteorologen har rett kan det blitt både litt trist og grått de neste dagene.

Spesielt i Nord-Troms blir det lite vær å skryte av.

Frisk bris

– Det vil stort sett være rolige vindforhold fredag, med en frisk bris i nord. I Nord-Troms blir det enkelte snø- og sluddbyger, før det blir lettere vær utover dagen, sier Dina Stabell, vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Bergen.

På lørdag fortsetter det med sør- og sørvest frisk bris, men stiv kuling på utsatte steder.

– På kvelden dreier vinden til vest og minker, så blir det roligere vindforhold. Det vil være skyer, sludd og regn i høyden, oppsummerer meteorologen været i Troms.

IKKE sol og varme

Heller ikke søndag blir det sol og varme temperaturer, ikke at det er noe overraskende for noen.

– Det blir vestlig frisk bris på kysten. For det meste vil det være skyer og regn i ytre strøk. Litt grått og trist, sier Stabell.

Temperaturen de neste dagene er ikke noe å skryte av, men den holder seg heldigvis over null.

– Dere får det mildt. Per nå kan det se ut som at det ligger på rundt fire til fem grader på det varmeste på dagen. Temperaturen vil stige litt fra slik det er nå. Det er ikke det beste påskeværet å skryte av. Man kan få sett mye påskekrim i det minste, avslutter meteorolog Stabell.