Håkstad til topps etter dramatisk LS-finale!

Roy Håkstad fra Lakselvdal på gullstol med sine lagkamerater Truls Pedersen (t.v.) og Marius Levang etter LS-seieren på Lesja.

Roy Håkstad fra Lakselvdal på gullstol med sine lagkamerater Truls Pedersen (t.v.) og Marius Levang etter LS-seieren på Lesja. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gikk hele veien i felthurtigfinalen for fjerde gang.

DEL
 

Roy Håkstad fra Lakselvdal var den eneste av de fire Troms-skytterne i felthurtigfinalen på Landsskytterstevnet som tok seg videre fra kvartfinalene, der han faktisk slo ut klubbkamerat Truls Pedersen.

Den tredje Lakselvdal-skytteren i finalen, Marius Levang, røk ut i sin kvartfinale – i likhet med Tore Nilsen fra Storfjord.

Men det stoppet ikke der for Håkstad, for å si det pent.

Håkstad gikk rett og slett hele veien og vant LS-finalen 2015 på Lesja!

Måtte låne våpen

Det skjedde ikke helt uten dramatikk.

Etter kvartfinalen mot Lakselvdal-kollega Truls Pedersen og semifinalen begynte siktet på våpenet å svikte.

– Det var dramatisk så det holdt. Siktet røk etter semifinalen, og løsningen ble at han lånte våpenet til Truls og brukte det videre i finalen, forteller Børre Pedersen fra Lakselvdal Skytterlag.

– Han var best, også med lånt våpen. I finalen møtte han Hans Bakken, en merittert matchskytter, men han var best der også. Det blir ikke bedre enn dette, mener Pedersen.

Seieren er Håkstads fjerde i felthurtigskyting på Landsskytterstevnet. De foregående har kommet i 2003, 2007 og 2012.

Tangerte rekord

Etter seieren var naturlig nok Håkstad høyt oppe.

– Det er like artig hver gang, dette, sier en blid Håkstad.

Med den fjerde LS-seieren skrev han også historie.

– Det var jo spesielt i 2012, da jeg tok det tredje nappet i Raufoss-pokalen og fikk den til odel og eie. Da var neste mål å ta én til, for det er bare én tidligere i historien som har fire seire (Jan Erik Olbergsveen). Så nå er jeg likt med han og har ingen over meg lenger, forteller Roy Håkstad.

Dramatikken med våpenet forklarer han slik:

– Siktet hadde fått en kakk og sto innstilt på 400 meter, når det skulle være på litt under 200. Jeg fikk dispensasjon til å låne børse, og da ble det skjebnens ironi at jeg lånte Truls sin. Det er litt bingo å låne børse, men heldigvis holdt det. Truls har helt klart et napp i denne seieren, sier LS-vinneren.

– Det var jo også spesielt å møte eleven min i duell. Litt kjedelig at én måtte ut, men sånn er det, sier Håkstad.

Seieren skulle naturlig nok feires, før hjemtur ventet – med bil og campingvogn.

 

Artikkeltags