Da skuterkjøreren ble stoppet av politiet, ga han full gass

Reinpolitiet scooter politi

Reinpolitiet scooter politi Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En mann i slutten av tenårene «luftet» scooteren langs en offentlig vei i Svanvik i Sør-Varanger kommune, midnatt til søndag. Da politiet forsøkte å stanse den unge mannen, ga han gass istedenfor å stanse, skriver iFinnmark.

Smertefullt som det trolig var, fikk den unge mannen stiftet bekjentskap til lovens lange arm. Han slapp nemlig ikke unna.

Ikke bare blir tenåringen anmeldt for å ha kjørt på offentlig vei, ifølge politiets operasjonssentral i Finnmark: Han fikk også sitt førerkort beslaglagt, eller som politiet selv skriver det på politiets Twitter-konto: «Mistet dermed førerkortet istedenfor å slå av en prat.»

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, opplyser til iFinnmark at alle forsøk på unndragelse fra politikontroll, automatisk fører til beslag av førerkort. Det er med andre ord ikke lurt å stikke av, selv om man risikerer bøter for hva det enn som er grunnen til at politiet ber en stanse.

Gangen videre er at saken blir forelagt en påtalemyndighet. Så tar de en avgjørelse på om førerkortbeslaget skal opprettholdes eller om den unge mannen skal få lappen tilbake.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken