Midt i den idylliske turistveien dukket dette opp

SØPPEL: Kattfjord utviklingslag gremmes over at bygda Sjøtun ønsker turister velkommen med masse søppel og skrot. (Foto:privat)

SØPPEL: Kattfjord utviklingslag gremmes over at bygda Sjøtun ønsker turister velkommen med masse søppel og skrot. (Foto:privat) Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Det er jo for jævlig at to stykker ødelegger for ei ellers vakker bygd

DEL

- Det er ikke noe fint å se på. Andre i bygda har malt og pyntet og plantet, men disse to ødelegger jo hele intrykket.

Det sier leder i Kattfjord utviklingslag Almar Nordby.

To innbyggere i bygda har kastet så mye søppel, gamle biler, jernskrot og annet avfall på tomtene sine like ved fylkesveien, at laget nå har skrevet brev til Tromsø kommune for å be om hjelp. De vil ha skrotet bort.

- Det ferdes jo veldig mange turister som ferdes gjennom bygda på vei til Senja eller Sommarøy, både på to og fire hjul.  Det er trist at de skal møte så mye skot langs veien, sier Nordby til Nordlys.

Bygda Sjøtun ligger på Kvaløya, fire mil utenfor Tromsø, ei idyllisk bygd med nymalt skole, båter og flere fine hager. Men så var det alt det søppelet., da.

- Jeg definerer det som søppel. Om man spør dem som eier det, vil de kanskje si at det er gjenstander med verdi. Det kommer vel an på øyet som er, sier Nordby, diplomatisk.

Utviklingslaget ønsker ingen konflikt i bygda. Det er hovedgrunnen til at de nå har bedt Tromsø kommune ta tak i problemet.

- Vi vil ikke ha nabokrangel. Det er jo hyggelige folk som eier det. Vi ønsker bare at bygda skal se fin ut, sier han.

I følge Nordby har søppelet ligget der i flere år.

Foto:

BILER: Slik ser det ut når turister passerer bygda Sjøtun på Kvaløya. Tromsø kommune sier de vil gå juridisk fram for å få ryddet opp i bygda.

Det bekrefter miljøvernrådgiver i Tromsø kommune, Wim Weber.

- Vi har fått en rekke klager tidligere. Nå har vi fått en formell henvendelse fra utviklingslaget, og har vært i kontakt med begge personene som vi har mottat klager på, sier han.

Den ene av dem har sagt seg villig til å rydde opp.

- Det er allerede kjørt bort to trailerlass, sier Weber.

Den andre motsetter seg å rydde opp.

- Vi kommer til å gå juridisk til verks. Det er en fylkesvei der det ferdes veldig mye turister og folk. Det bør ikke se slik ut, sier Weber.

Han sier det kan bli aktuelt for Tromsø kommune å bidra økonomisk i oppryddingen.

Foto:

TRAKTORER: Wim Weber i Tromsø kommune regner med at alt skrotet vil være borte til neste turistsesong.

LES OGSÅ: 173 bilvrak og 1382 tonn søppel ryddet vekk i fjor. Men dette klarer ingen gjøre noe med....

Artikkeltags