Skrev tunnelkontrakt verdt 210 mill.

SIGNERTE: Svein Tore Drevsjø, BMO tunnelsikring ASO og Kristina Hansen, fylkesråd for samferdsel, signerte kontrakten om Ibestad-tunnelen mandag.

SIGNERTE: Svein Tore Drevsjø, BMO tunnelsikring ASO og Kristina Hansen, fylkesråd for samferdsel, signerte kontrakten om Ibestad-tunnelen mandag.

Nå skal den 20-årige tunnelen bli toppmoderne.

DEL

Troms og Finnmark fylkeskommune skrev mandag kontrakt med BMO Tunnelsikring for oppgradering av Ibestadtunnelen.

Arbeidet skal etter planen starte oktober 2020 og være ferdigstilt i juni 2022.

- Vi har hatt en god prosess fram til signeringa i dag og ser fram til å få Ibestadtunnelen godkjent etter tunnelsikkerhetsforskriften. Oppgraderinga blir bra for både privat- og næringstrafikken. I tillegg er det positivt at myke trafikanter vil kunne ferdes gjennom tunnelen når oppgraderinga er ferdigstilt, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen i en pressemelding.

Arbeidet inkluderer tre nye tekniske bygg, det skal monteres tunnelventilasjon og nødstasjoner i den over 3400 meter lange tunnelen.

Dessuten skal det trekkes nye elektrokabler, det b, ir ny belysning og rømningslys, DAB-radio, nødnett, videovervåking, nødstrøm, VTS-tilkobling og nye drensrør.

Det skal også gjøres mulig å sykle gjennom tunnelen.

– Når arbeidet starter vil det foregå både på dag og natt for å bli raskest mulig ferdig. Tunnelen blir derfor stengt med faste tidspunkter for kolonnekjøring. Bilister oppfordres til å følge skilting på stedet eller sjekke 175.no, sier Geir Østvik, prosjektleder tunnelrehabilitering, Troms og Finnmark fylkeskommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken