- Skremmende at bevegelsen har kommet hit og sprer frykt

Artikkelen er over 6 år gammel

Kurt Grønvold fikk en «uønsket» fra Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) brosjyre i postkassa.

DEL

Studenten Kurt Grønvold sjekket postkassen sin fredag og fant en brosjyre fra organisasjonen Folkebevegelsen mot innvandring (FMI). Den finner han usmakelig, skriver Finnmark Dagblad.

– De er ute etter å spre fremmedfrykt for folk som kommer utenifra. Jeg ble overrasket over at den lå i postkassen, og synes det er skremmende.

– Trist

Grønvold bor i Moreneveien i Bossekop, Alta – ikke langt fra Nordlys Hotell Alta, som har ønsket å etablere et asylmottak. Brosjyren var ikke poststemplet, men lå innpakket i en gjennomsiktig plastpose.

– Jeg synes det er trist og negativt at bevegelsen har kommet hit. Det er stille og fredelig her, og jeg har ikke hørt noe negativt i forbindelse med innvandring her, sier Kurt.

Han hadde helst sett at FMI hadde respektert de tre klistremerkene på postkassen, som sier «nei takk til uadressert reklame».

Lokalt engasjement

Formann i FMI Bjørnar Røyset bekrefter at organisasjonen har hatt en aksjon i Alta. Lokale aktivister har delt den ut i postkasser rundt omkring i Alta den siste tiden.

– Vi er ute etter å påvirke politikerne til å stramme inn innvandringspolitikken, og få befolkningen for øvrig til å protestere mot planene om asylmottak. Folk flest, slik jeg oppfatter det, er imot masseinnvandring. Vi vil også at lokalbefolkningen skal protestere mot disse planene, sier Røyset.

– Noen oppfatter det slik at FMI sprer fremmedfrykt?

– Fremmedfrykt er i og for seg en naturlig reaksjon. Det som skaper motpol i samfunnet, er de politikerne som trer denne politikken over hodene på oss, sier formannen i FMI.

– Kastet det i ovnen

Brosjyren tar for seg seks myter om innvandring, som organisasjonen mener å ha noen sannhetsord om. Der iblant bruker FMI et fiendebilde om at så lenge det har vært åpnet for innvandring i Norge, har jenter vært påmeldt et «voldtektslotteri». Varaordfører og fungerende ordfører i Alta Ronny Berg (Frp) synes lite om denne brosjyren.

– For noen uker tilbake kom det også et brev fra FMI om innvandring. Jeg synes ikke noe om det. Men det er et fritt land. Da jeg fikk brevet så jeg bare hva som stor der, og kastet det i ovnen. Det er ensidig det de gjør, og det er også et spørsmål om hvor mye som er fakta og sannhet.

Kommentarer til denne saken