Gå til sidens hovedinnhold

Skredsikringen sto ferdig i fjor: – Noe er galt. Det er helt udiskutabelt

Om lag 80 meter av den nybygde skredsikringen har rast ut.

For abonnenter

– Det er for tidlig å si hva som er årsaken, men det har rast ut. Noe er galt, det er helt udiskutabelt, sier Anders Bjordal i NVE.

Søndag ettermiddag raste om lag 80 meter av den nye skredvollen ut. Den sto ferdig i 2019, og ble bygget av NVE i samarbeid med Kåfjord kommune. Den er bygget som snøskredsikring ved gamle E6 etter Nordnestunnelen.

Skal tåle store vannmengder

– Vollen er bygget opp av stein og løsmasser mot bebyggelsen, mot støtsiden er den bygget med gabionmur, og delen som har rast ut, har dratt med seg resten. Det er om lag 80 meter som har rast ut, sier senioringeniøren.

Gjennom søndag og mandag har det kommet betydelig nedbør i store deler av Troms. Flere veier i Indre Troms har rast ut, men det er for tidlig å konkludere om nedbør har hatt en medvirkende årsak i kollapsen av skredsikringen på Samuelsberg.

– Det har vært mye regn i det siste, så det kan ha vært en medvirkende årsak, men den skal tåle vann. Vi skal sammen med NGI, som har prosjekter vollen, forsøke å finne ut hva som har skjedd. Hva kan vi lære av dette?

Nå er området avsperret av med politiets sperrebånd.

Overrasket

– Er du overrasket over at dette har skjedd?

– Ja, det er helt klart. Det er det siste jeg trodde skulle skje. Det er veldig overraskende for alle som har vært involvert i byggingen. Nå må vi sørge for å bygge opp igjen vollen og sikre at resten av muren står på en trygg måte, både for dem som bor der, og for anleggsfolkene som skal gjøre jobben, Bjordal.

Kommentarer til denne saken