Ganske umiddelbart etter skredet i Longyearbyen lørdag formiddag tok lokalt politi, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og frivillige spadene fatt for å lete etter savnede. Flere i de rammede husene hadde selv klart å ta seg ut, men enkelte ble gravd fram av naboer og andre som kom til.

Les også: Anne lå fastklemt i dette hullet i en time

Bistand fra Tromsø

Lørdag kveld ankom mannskaper fra Tromsø Røde Kors og Norsk Folkehjelp samt fra politiet i Tromsø, som stilte med to lavinehunder. Også Norske Redningshunder bidro i letingen i skredet.

Les også: Lavinehunder og 25 frivillige mannskaper fra Tromsø til Longyearbyen 

Søket lørdag kveld ble avsluttet uten ytterligere funn, men både hjelpemannskaper og politiet fortsatte å gjennomsøke området søndag.

- Ingenting tyder på at vi vil gjøre funn. Men i verste fall kunne man tenke seg at en ukjent har vært i området da skredet gikk, sier hundefører Dag Jakobsen, som søkte gjennom området med hunden Igor.

Turister

Også fra Sysselmannens side understrekes det at søket i området for sikkerhets skyld fortsetter selv om ingen er savnet. Det er for eksempel med tanke på den økte turisttrafikken til Svalbard de siste årene.