Odd Nicolaysen planlegger å produsere øl, mjød, urtebrennevin og whisky basert på økologisk korn fra Lofoten, skriver Lofotposten.
Gårdbruker Odd Nicolaysen fra Bøstad i Vestvågøy er initiativtaker til produksjonen av maltbrygg fra Lofoten.
Han har produsert korn på gården i flere år. Nå skal det bli til edlere produkter enn dyrefôr.
Tidlig stadium
- Vi er på et veldig tidlig stadium, og må først gjøre et forprosjekt for å kartlegge muligheter og utfordringer. Dersom vi får tilskudd fra kommunen, vil vi jobbe nokså intensivt. Planen er å være ferdig med forprosjektet ved utgangen av september, sier Nicolaysen til Lofotposten.
Arbeidsgruppa har vært i kontakt med Lofotr - Vikingmuseet med tanke på et samarbeid knyttet til tørking av malt og produksjon av øl og mjød.
Flere aktuelle salgskanaler
Foreløpig bærer planene navnet «Odd's maltøl og ildvatn».
Både reiselivsbransjen og butikker er aktuelle salgskanaler.