Skolesmitte i Tromsø: 70 personer i karantene

SMITTE: En skoleelev i Tromsø er smittet av covid-19. Her er Trond Brattland, smittevernoverlege i kommunen.

SMITTE: En skoleelev i Tromsø er smittet av covid-19. Her er Trond Brattland, smittevernoverlege i kommunen. Foto:

63 elever og syv lærere er i karantene etter at det ble påvist covid-19-smitte på Langnes skole i Tromsø.

DEL

Det opplyser Tromsø kommune i en pressemelding mandag.

– Noen av de elevene som er i karantene ble testet i går på grunn av symptomer forenelig med luftveisinfeksjon. Langnes skole er stengt i dag og renhold pågår. De to neste dagene før høstferien vil skolen være stengt for elever og undervisningen foregår som hjemmeundervisning, heter det i pressemeldingen, som er signert smittevernoverlege Trond Brattland.

Åpner mandag

Kommunen poengterer at antall personer i karantene kan endre seg, siden det jobbes med avklaring av «noen detaljer i smittesporingen».

Langnes skole er for tiden stengt, men vil åpne neste mandag etter høstferien, da med såkalt rød beredskap.

– Hovedsakelig går dette på ulike kontaktreduserende tiltak. Dette vil vare til og med onsdag 14. oktober. Det vil da ha gått fjorten dager siden den smittede eleven har vært på skolen, står det i pressemeldingen.

Hjemmeskole

Det var søndag at det ble kjent at en elev på Langnes skole hadde testet positivt for covid-19. I forbindelse med at skolen er stengt, vil undervisningen avvikles via Teams før høstferien i slutten av denne uken.

– Å måtte omstille seg til å gjennomføre hjemmeundervisning på kort varsel er krevende for alle parter. Det er likevel viktig å understreke at det oftest er tilfeldigheter som gjør at noen blir smittet, og av vi må påregne at dette vil skje flere ganger. Vi oppfordrer alle, både ansatte og elever ved skolen, å melde seg for testing dersom man opplever symptomer forenelig med nyoppstått luftveisinfeksjon, skriver Brattland i pressemeldingen mandag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken