Bygger ny videregående-skole til 300 mill.

Artikkelen er over 5 år gammel

Planene presenteres i dag - skolen skal stå klar i 2017.

DEL

I dag presenteres tegningene for den nye videregående skolen på Rustadhøgda i Målselv.

– En gledens dag, sier fylkesrådsleder Line Fusdahl (H) i en pressemelding.

I 2014 inngikk Troms fylkeskommune en såkalt samspillskontrakt med entreprenørselskapet NCC om utvikling og utbygging av ny skole på Rustadhøgda på Bardufoss, til erstatning for dagens Bardufoss/Høgtun.

Utbygger og entreprenør har siden i fellesskap utviklet et prosjekt for den nye skolen basert på det areal og funksjonsprogram som er godkjent av fylkesrådet.

- Bygget planlagt å bli 7.500 kvadratmeter stort, og bygges med et budsjett på 311 millioner kroner. Nå håper vi Målselv kommune godkjenner byggeplanene slik at byggestart kan bli allerede til høsten, sier fylkesrådsleder Line Fusdahl (H) i pressemeldingen.

Den nye skolen bygges etter det som omtales som passivhus-modellen, som vil si at det bygges etter svært strenge energi- og miljøkrav.

Bygget skal varmes opp med geo-varme og varmepumpeteknologi, og samlet vil dette tilsvare 3-4 millioner kroner i reduserte energikostnader per år.

- Skolen vil bli et miljømessig fyrtårn i forhold til å bygge mest mulig energieffektivt. Og det er noe vi er stolte av, samtidig som det vil gi et tilbud til elevene som er tilpasset dagens behov for undervisning, sier Fusdahl.

Mens den nåværende skolen Bardufoss/Høgtun er på hele 28.600 kvadratmeter, vil den nye romme all undervisning på 7.500 kvadratmeter. Samtidig vil fylkeskommunen leie lokaler til idrettsfag og kroppsøving i den nye Storhallen til BOIF, og slik bidra til en bedre økonomi i denne tiltrengte idrettshallen.

- Dersom alt nå følger oppsatt timeplan, vil vi kunne ønske de første elevene velkommen til det nye bygget i 2017, sier fylkesrådsleder Line Fusdahl.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken