Gå til sidens hovedinnhold

Se direkte: Høringsmøte om betent forslag om skolekretser

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi sender direkte fra høringsmøtet i kommunestyresalen. Etter høringen skal utdannings- og oppvekstkomiteen behandle og fatte vedtak i saken.

For abonnenter

Utdannings- og oppvekstkomiteen skulle i forrige uke behandle den omstridte endringen av skolekretser i Tromsø. Det endte med utsettelse til i dag.

Det første utkastet, som kom i vår, vakte mange og sterke reaksjoner.

Mest brudulje skapte forslaget om at alle avgangselever fra Gyllenborg i framtida må gå ungdomstrinnet ved Grønnåsen skole i stedet for Sommerlyst.

Etter en rekke innspill og 55 høringssvar, kom administrasjonen med en ny løsning.

I den nye skissen er det kommet flere endringer. I stedet for å sende alle fra Gyllenborg videre til Grønnåsen, foreslås det nå å dele kretsene både for Gyllenborg og Prestvannet skoleDette var ikke et alternativ i det første utkastet, og har skapt reaksjoner fra FAU ved Prestvannet.

Saken skulle egentlig avgjøres i komiteen sist torsdag, men etter forslag fra Rødt, Ap og SV ble det vedtatt å utsette behandlingen til et ekstraordinært møte den 24. oktober.

Før møtet vil det bli holdt en offentlig komitéhøring. Til høringen inviteres:

  • Avdelingsdirektøren
  • Alle berørte skolers FAU’er
  • Ungdomsrådet
  • Berørte bydelsråd
  • Berørte interesseorganisasjoner
  • Berørte fagforeninger

Etter forslag fra Barbara Vögele, MDG, ble det også vedtatt at det skulle inviteres representanter for Seksjon for eiendom og Seksjon for byutvikling til den åpne høringen.

Umiddelbart etter høringen avsluttes avholdes det møte i Utdannings- og oppvekstkomiteen for å behandle og fatte vedtak i saken, der kommunen har foreslått en ny inndeling av skolekretsene.

Kommentarer til denne saken