Slår alarm om forhold på Tromsø-skolen: - Alvoret er ikke kommunisert til oss

Kristine Larsen er bekymret over tilstanden ved Kvaløysletta Ungdomsskole. Foto: Arkiv

Kristine Larsen er bekymret over tilstanden ved Kvaløysletta Ungdomsskole. Foto: Arkiv

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er påvist mugg, radon og skadedyr ved skolen. Nå skal foreldre drøfte tiltak.

DEL

Det er påvist mugg, radon og skadedyr ved skolen. Nå skal foreldre drøfte tiltak.

Nordlys fortalte tirsdag om barn som blir syke og slappe på grunn av tilstanden på bygningsmassen ved skolen. En rapport fra Miljørettet helsevern påpekte tidligere i år store problemer på grunn av inneklima og skadedyr.

- Tilstanden ved Kvaløysletta ungdomsskole gjør meg svært bekymret. Det sier Kristine Larsen som er FAU-leder på Selnes barneskole. Elevene fra Selnes begynner på Kvaløysletta når de er ferdige med 7. klasse.

Bekymrede foreldre

- Mange foreldre utrykker bekymring. Foreldreutvalgene fra skolene på Kvaløya skal nå møtes for å drøfte situasjonen, og det blir innkalt til et åpent folkemøte 18. oktober, sier Larsen.

- Det som kommer frem nå gjør meg både overasket og bekymret. Dette er ikke en tilstand som har oppstått over natta. Vi vet at det ble påvist problemer med ventilasjonen allerede i 2008. Det er 9 år siden, og arbeidet med å rette opp problemene burde åpenbart vært satt i gang tidligere.

Ikke fått informasjon

Larsen sitter også i kommunestyret.

- I løpet av de to årene jeg har vært med der har vi ikke fått informasjon om at situasjonen er så ille som det vi nå får vite om. Jeg vet ikke hva som har skjedd i dialogen mellom skolen og administrasjonen, men alvoret er ikke kommunisert til oss i kommunestyret, sier Larsen.

- Det er nå satt av penger til forprosjektering av en ny ungdomsskole. Jeg mener dette prosjektet må settes i gang straks, og gis største prioritet. Vi har ikke råd til å vente i flere år på en byggestart, sier Larsen. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken