Mann i 40-årene døde i Nord-Troms

OMKOM: En mann døde onsdag mens han var ute på en turistbåt i Nord-Troms, sannsynligvis som følge av et illebefinnende. Mannen ble tatt i land her, i havna på Skjervøy.

OMKOM: En mann døde onsdag mens han var ute på en turistbåt i Nord-Troms, sannsynligvis som følge av et illebefinnende. Mannen ble tatt i land her, i havna på Skjervøy. Foto:

En sveitsisk mann i 40-årene døde etter det som sannsynligvis var et illebefinnende mens han snorklet.

DEL

En person er brakt livløs i land på Skjervøy onsdag ettermiddag, melder operasjonssentralen i Troms politidistrikt.

– Vedkommende ble erklært død av lege, skriver politiet på Twitter.

Del av turistfølge

Foreløpig tyder politiets opplysninger på at avdøde har fått et illebefinnende mens han snorklet i overflaten.

Eirik Kileng, operasjonsleder i Troms politidistrikt, forteller at avdøde er en utenlandsk mann i 40-årene. Han var del av et turistfølge på en båt da hendelsen inntraff.

- Det er ikke en drukningsulykke, slik det fremstår for oss. Det ser ut som at mannen har fått et illebefinnende, før han selv har klart å komme seg til båten og blitt løftet ombord. Han ble erklært død ved ankomst i Skjervøy havn, sier Kileng.

Avhør på stedet

Politiet er på stedet onsdag ettermiddag og avhører personene som var i følge med mannen.

Kileng forteller videre at det var mannskap på båten som varslet om hendelsen.

– De ba om bistand via radiosambandet. Dette ble fanget opp av en annen båt, AMK ble varslet og de varslet igjen Hovedredningssentralen, sier operasjonslederen.

Operasjonsleder Roy Tore Meyer opplyser til Nordlys like før kokka 18 at mannen var fra Sveits og at de pårørende er varslet.

Artikkeltags