Skjenkestopp fra midnatt førte til en mer stille natt for politiet i sentrum

DEL

Fredag kunngjorde helseminister Bent Høie (H) at fra og med lørdag blir det forbudt å servere alkohol etter midnatt, i et forsøk på å bremse oppblomstringen av koronasmitten som man har sett de siste ukene.

Det ga utslag i en roligere natt for politiet i sentrum i Tromsø.

- Det har vært litt fyll og bråk som det pleier i helgene, men det ser samtidig ut som at det har vært roligere enn det pleier, sier operasjonsleder i politiet, Per Arve Aas, til Nordlys søndag morgen, og legger til:

- Selv om det har vært skjenkestopp fra midnatt så har det ikke vært sånn som det er sørpå, hvor 200 personer har vært samlet til fest. Det har vært roligere i sentrum, men noen fester har det også vært her, sier Aas.

Dette er noen av hendelsene:

Politiet har i løpet av natten avsluttet to private fester i Tromsø som var til sjenanse for nabolaget. To liknende oppdrag var det ikke kapasitet til å gjøre noe med.

Det samme gjelder Finnsnes, der tre private fester har blitt stoppet i løpet av natten, mens det ikke var kapasitet til to andre lignende oppdrag.

Klokken 02.30 ble en mann i 20-årene plukket opp av en patrulje i Tromsø sentrum da han ikke var i stand til å ta vare på seg selv grunnet rus/beruselse. Han ble innsatt i arrest og anmeldes for bruk av narkotika.

En mann i 30-årene ble klokken 03.00 pågrepet på Storsteinnes og fremstilt for blodprøvetaking etter mistanke om kjøring av en uregistrert crosser i alkoholpåvirket tilstand. Førerkortet ble beslaglagt og det opprettes sak.

Klokken 04.15 mottok politiet melding om at en mann i 20-årene mistenkes for å ha kjørt hjullaster i alkoholpåvirket tilstand. Han ble fremstilt for blodprøve og sak opprettes.

Artikkeltags