Alt gikk galt under skjenkekontroll på Tromsø-uteplass – endte opp med å tilkalle politiet

Politiet måtte til slutt tilkalles etter at en skjenkekontroll i Tromsø gikk helt skeis. Solid er ilagt fem prikker etter kontrollen.

Politiet måtte til slutt tilkalles etter at en skjenkekontroll i Tromsø gikk helt skeis. Solid er ilagt fem prikker etter kontrollen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Solid er ilagt fem prikker av Tromsø kommune.

DEL

Da skjenkekontrolløren ville gjennomføre kontroll på Solid i Storgata i Tromsø bar det helt galt av sted. Ifølge kontrollrapporten ble kontrolløren « ... nektet adgang til baren/kjøkkenet»» og ansatte ble beordret om « ... å ikke gi kontrollørene adgang inn og til å ikke la kontrollørene gjennomføre kontrollen».

Det stopper ikke der. I rapporten heter det videre at en ansatt på Solid « ... beskyldte kontrollørene for å være ruset, og truet med å tilkalle politiet. Kontrollørene ønsket å forlate stedet, men ble holdt fysisk tilbake. Kontrollørene valgte selv å tilkalle politiet da de verken fikk forlate stedet eller gjennomføre kontrollen».

Bakgrunnen for ønsket om kontroll var observasjoner i inne- og utearealene på uteplassen av at det befant seg personer åpenbart påvirket av rusmidler i lokalet.

Totalt 10 prikker

Solid har fått fem prikker fra Tromsø kommune for forholdet, som fant sted 25. august.

I vedtaket til kommunen står det blant annet:

«Vi har vurdert kontrollrapporten, og deres svar på kontrollrapporten. Vi har konkludert med at her blir kontrollørene hindret i å avslutte kontrollen med at de ikke får snakket med stedets ansvarshavende og gjort rede for sine inntrykk».

Og:

«Dere har nå totalt 10 prikker. Hvis dere får tolv prikker eller flere i løpet av to år, kan vi inndra skjenkebevillingen etter gjeldende regler i Alkoholforskriften § 10–2 til § 10-6».

Opphetet diskusjon

Daglig leder ved Solid, Siv Carite Fønnebø, ønsker ikke å gi noen utfyllende kommentar om skjenkekontrollen overfor Nordlys. Utestedet aksepterer at de er ilagt fem prikker.

- Vi anser oss ferdig med saken og ønsker ikke å kommentere noe utover det, sier Fønnebø.

I sitt tilsvar til kommunen gir de imidlertid en ganske annen versjon av det som skjedde den 25. august.

Ansvarshavende på Solid den aktuelle kvelden skriver til kommunen at en av de to skjenkekontrollørene havnet i en diskusjon med en av de som var på jobb ved uteplassen. De to var uenige om hvorvidt skjenkekontrollen hadde adgang bak baren før ansvarshavende var kontaktet. 

Ansvarshavende opplyser at han misforsto situasjonen da han kom til. Han forsøkte derfor å skyve skjenkekontrolløren ut av baren, noe som igjen førte til en opphetet diskusjon mellom skjenkekontrolløren og den ansatte ved Solid.

Bekrefter at politiet kom

Ansvarshavende mener han forsøkte å roe ned situasjonen. Uten hell. Diskusjonen fortsetter og det den ansatte ved Solid beskylder den ene skjenkekontrolløren for å drukket alkohol. Den ansatte mener politiet skal tilkalles. 

«Jeg prøvde fortsatt å roe ned situasjonen og å få han til å gå bak med meg å gjøre ferdig gjennomføringen», skriver den ansvarshavende ved uteplassen i sitt svar til kommunen.

Politiet kom til stedet. Ifølge den ansvarshavende fortsatte da diskusjonen utenfor utestedet, før skjenkekontrollørene forlot stedet.

Solid avviser dermed flere av påstandene i skjenkerapporten, deriblant påstanden om at kontrollørene ble fysisk hindret i å forlate lokalet.

Artikkeltags