Endelig gikk Trym (17) fra Tromsø helt til topps som landets beste!

BLINKSKUDD: Trym Silsand Gerhardsen (t.v.) fra Tromsø tar med seg en seier og en andreplass fra norgescupen i skiskyting i helga, mens Morten Hol (t.h.) noterte seg for en tredje- og en sjetteplass.

BLINKSKUDD: Trym Silsand Gerhardsen (t.v.) fra Tromsø tar med seg en seier og en andreplass fra norgescupen i skiskyting i helga, mens Morten Hol (t.h.) noterte seg for en tredje- og en sjetteplass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– En av de bedre følelsene jeg har hatt på lenge.

DEL

Trym Silsand Gerhardsen (17) fra Tromsø Skiskytterlag gjorde lørdag en sterk normaldistanse i norgescupen, der han etter 17 av 20 treff ble nummer to i 17-årsklassen – etterfulgt av romkamerat Morten Hol fra Målselv på tredjeplass med like mange treff.

Det ble bare en opptakt til oppturen som skulle komme på sprinten søndag.

Da plaffet Silsand Gerhardsen ned alle ti blinkene og gikk inn til seier med nesten 20 sekunders margin ned til nærmeste konkurrent. Hol ble nummer seks søndag, etter ni av ti treff.

– Jeg hadde rett og slett dagen. Det var full klaff, og en av de bedre følelsene jeg har hatt på lenge, sier en godt fornøyd 17-åring til Nordlys.

Aller første seier

Han har tidligere fire andreplasser i nasjonale renn, men dette var aller første gang han tok steget helt øverst på seierspallen.

– Det var deilig. Nesten en lettelse, humrer Silsand Gerhardsen, som til daglig går på Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø.

Reiseleder Gjermund Hol var strålende fornøyd med barrieren Trym klarte å bryte søndag.

– Det er storartet. Han leverte jo fantastisk på standplass og skjøt ti rett ned. Det er lurt, det, ler Hol.

– Både i går og i dag har vi vist at vi har et par gutter som er i norgestoppen, og de er der flere ganger. Det er to gutter som har trent mye sammen, og som bor på samme rom her på reise. Det er tøft å hevde seg i toppen av norsk skiskyting, sier Gjermund Hol.

Trym Silsand Gerhardsen innleder over helga vinterferien med å følge med på hva storebror Eirik (19) klarer å få til i junior-VM i skiskyting i Estland.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken