Gå til sidens hovedinnhold

Lover ny skiarena – men må trolig justere ned ny rulleskiløype

Artikkelen er over 6 år gammel

Mer kompakt arena og trafikkendringer er på trappene for Tromsøs planlagte nye skistadion.

Prosjektet Barents Stadion i Grønnåsen i Tromsø har endret navn til Tromsø Skistadion Grønnåsen, men ruller relativt ufortrødent videre.

Utredningsarbeidet for anlegget for langrenn, skiskyting og etter hvert hopp er i gang, og prosjektledelsen har nå blitt overlatt fra Rune Kufaas til Tromsø Skiklubb Langrenn-leder Erlend Sundstrøm.

– Rune hjalp oss som konsulent i førprosjektet. Nå er vi i en detaljreguleringsprosess, og da trenger vi ikke andre konsulenter enn en reguleringsarkitekt (70 grader nord), forteller Sundstrøm.

Må nedskalere

Han medgir at man ser ut til å måtte nedskalere noen av tankene rundt den nye skiarenaen i Grønnåsen, selv om planen fortsatt er et FIS-godkjent anlegg som kan brukes til NM og større arrangement.

– Vi forholder oss til de merknadene som har kommet i planprosessen og det folkemøtet vi hadde. Vi holder på med å justere på konseptet, sier prosjektlederen for Tromsø Skistadion Grønnåsen til Nordlys.

De justeringene ser blant annet ut til å påvirke omfanget av løypenettet rundt stadion, og dermed også den planlagte rulleskitraseen.

– Det er snakk om å gjøre det mer kompakt. Da må vi bruke mindre areal og trekke sammen løypenettet, sier Sundstrøm, som også bekrefter at de er nødt til å tenke på en mindre dominerende rulleskiløype.

– Ja, det stemmer. Det er en del av det løypenettet det er snakk om. Det er tidlig å si hva vi får til, og jeg tror vi skal få til en rulleskitrasé som er god nok – men jeg ser ikke bort fra at den blir nedskalert i forhold til de opprinnelige planene, opplyser han.

Godtar ikke tiltenkt trafikkløsning

Reguleringssjef Erik Eidesen i Tromsø kommune forteller til Nordlys at det også har blitt noen utfordringer rundt trafikkløsningene til en ny stadion.

– Vi har konkludert med at vi ikke kan godta en adkomst fra Dramsvegen og Mortensnes, og da må du inn via eiendommen til universitetet. Før den nye arenaen kan benytte seg av det, må universitetet gjøre noen tiltak med dagens ordning, sier Eidesen.

Dette bekrefter også Sundstrøm.

– Ja, der samarbeider vi veldig godt med universitetet og har en god prosess gående, forteller han.

– Må ha ny arena

Selv om man allerede for fire måneder siden slo fast overfor Nordlys at tanken om å ha NM del 1 i 2016 på en ny stadion i Grønnåsen var droppet, er han klar på at det skal bli en ny arena.

– Ja, det skal det. Det det bli. Det blir dårlig plass til skisporten på Templarheimen når badeanlegget der kommer opp.

– Hva er nå tidsperspektivet for å kunne sette en spade i jorda?

– Det er fortsatt tidlig å si. Vi har ett mål foreløpig, og det er å få stadfestet en totalreguleringsplan. Det kan vi muligens ha på plass om ett års tid.

Erlend Sundstrøm forklarer også kort bakgrunnen for navneendringen på stadionprosjektet:

– Det er blant annet for å unngå forveksling med den planlagte Barents Arena på Templarheimen, og vi ønsket også å videreføre dagens navn fra Tromsø Skistadion på Templarheimen.

Kommentarer til denne saken