Peter Riedel har med Peter Riedel sports technology levert spor til 67 bakker rundt omkring i verden. På den listen er blant annet Holmenkollbakken – som han omtaler som en favoritt – og verdens største hoppbakke, som er i Vikersund.

Riedel er også god venn med renndirektøren for hopp i FIS Walter Hofer, som var i Tromsø i mai i forbindelse med planene om å bygge et internasjonalt hoppanlegg på storelva.

Tyskeren er onsdag formiddag – sammen med sin familie – på besøk i Tromsø med cruiseskipet som ligger til kai. Mens han er i byen får han – av Tromsø Skiklub Hopp-leder Hugo Forfang – omvisning på Grønnåsen hoppsenter, og området på Kvaløya hvor det er planer for den nye bakken. Begge plassene er Riedels dobbeltspor aktuelle.

– Tromsø er den perfekte plassen for en verdenscupåpning. Alle andre plasser er det ofte et problem med snømangel når åpningen finner sted, men her vil det ikke være det. Det er også veldig vakkert her. Der er en veldig imponerende plass, sier Riedel til Nordlys.

Riedel kan se for seg spektakulære idrettsbegivenheter på Kvaløya hvis planene for anlegget ser dagens lys.

– Tenk deg hvis man over en helg her kan arrangere verdenscup i skihopp, langrenn og kombinert. Det ville vært fantastisk, sier tyskeren.

– Vil være banebrytende

Lasse Ottesen, sølvvinner under OL i Lillehammer og renndirektør for kombinert i FIS, deler Riedels entusiasme angående planene for ny hoppbakke i Tromsø.

Ideen og konseptet vil være banebrytende. Det vil være passende å ha «Nordens paris» som fast arrangør av nordisk world cup. Nå er prosjektet helt i startfasene, men det er ingen tvil om at det er svært spennende, sier Ottesen.

Hva er det du spesielt sikter til når du sier det vil være banebrytende?

– Beliggenheten i Tromsø med fjell, fjord og byen er spektakulær i seg selv. En TV-produksjon der vil gi bilder som man ikke har sett tidligere, sier Ottesen.

– Kan hoppe i midnattssol

Hvis planen om en storbakke skulle bli realitet, har Hofer fortalt at byen vil kunne få verdenscupåpningen og Summer Grand Prix til anlegget. Det vil bety to faste arrangementer, og skihopp i midnattssol.

– Midnight summer vil være et renn som vil foregå 21. juni ved midnatt i det som er Summer Grand Prix. Det betyr at det vil være hopping i midnattssol. Det ville vært veldig kult, sier Hugo Forfang.