Rundt 2,5 millioner nordmenn får tilbake penger i årets skatteoppgjør.

Også i år får åtte av ti lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret i første pulje, altså denne uken.

Av skattytere som får tilgodeskatt, vil de aller fleste få pengene på konto på torsdag.

– Man kan se skatteoppgjøret ved å logge deg inn på skatteetaten.no. Har man penger til gode, får man normalt disse på konto innen to uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret, skriver pressesjef Merete Bergeland Jebsen i Skatteetaten i en E-post til Nettavisen.

«Delte ut» 28 mrd i 2016

I 2016 fikk 2,5 millioner nordmenn igjen til sammen 28 milliarder kroner på skatteoppgjøret for 2015, eller 11.000 kroner i snitt.

Hvor mye som blir betalt tilbake i år er ikke klart før torsdag.

For de som får restskatt, må første innbetaling skje allerede 20. august. Andre termin er 24. september. Restskatt over 1000 kroner deles opp i to terminer.

– Forklaringen på hvorfor noen får restskatt, er at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet du hadde i fjor. Årsaken til det kan være at du har hatt endringer i privatøkonomien, fortsetter pressesjef Jebsen i Skatteetaten.

Hun viser til at det kan være endringer i lånerenten eller man kan ha fått ny jobb med høyere lønn, man kan ha solgt bolig, og fradrag man tidligere hadde krav på kan ha bortfalt.

– Det er viktig å huske på at du selv har ansvar for at grunnlaget for skattekortet er riktig. Vet du at du har endringer i økonomien bør du sjekke og påse at skattekortet er riktig, skriver Jebsen.

Ikke alle får

Neste dato for oppgjør er 2. august og etter dette er det løpende oppgjør frem til 25. oktober.

– Blant de som ikke får skatteoppgjøret i juni er næringsdrivende med ektefeller og alle lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir. Disse får skatteoppgjøret tidligst 2. august, skriver pressesjefen.